Galaxy S4 duikt opnieuw op in benchmarks, Exynos 5 Octa processor mogelijk bevestigd (update: nope)

Eerder al dook een onbekende Samsung smartphone op in de resultaten van een benchmark test, maar die vermelding was hoogstwaarschijnlijk nep. Nú duikt de Galaxy S4 dus opnieuw op, ditmaal in de AnTuTu benchmark. En om het feest compleet te maken in twee verschillende gedaantes: eenmaal als de GT-I9500, de internationale productcode van het toestel, en eenmaal als de SHV-E300S, de Koreaanse variant van hetzelfde apparaat. En hoewel hiermee bevestigd lijkt dat de Galaxy S4 inderdaad voorzien is van de Exynos 5 Octa processor, is de grote vraag natuurlijk of deze gegevens wél betrouwbaar, en dus niet nep, zijn.

samsung-galaxy-s4-gt-i9500-antutu

Wat opvalt aan de data die in de AnTuTu database te vinden zijn, is de gebruikte Android versie – 4.2.1 – en de kloksnelheid – 1800 MHz. De score in de test is van minder belang aangezien het hier per definitie om een vroege testversie van de Galaxy S4 gaat, en de resultaten nog weinig zinnigs zeggen over de daadwerkelijk prestaties.

samsung-galaxy-s4-shv-e300s-antutu

Hoewel ik heel graag wíl geloven dat de S4 inderdaad van de Exynos 5 Octa processor voorzien is, komt de kloksnelheid van 1800 MHz niet overeen met eerder uitgelekte informatie. Volgens een intern document van Samsung is de maximale klokfrequentie van de Cortex A15 rekenkernen namelijk 1700 MHz. Om nou te zeggen dat dit glashard bewijs is dat de opgedoken benchmarkresultaten dus nep zijn gaat wat ver, maar helemaal overtuigd ben ik dus nog niet.

galaxy-siv-exynos-5-octa-max-kloksnelheid

Dit alles neemt natuurlijk niet weg dat de Exynos 5 Octa wel de meest logische processorkeuze voor de Samsung Galaxy S4 lijkt te zijn. De combinatie van snelheid en energiezuinigheid klinkt als iets dat prima bij een toestel als de Galaxy S4 zou passen. Althans, dat vind ik. En ik ben geen Samsung, dus daar hebben jullie niet zoveel aan 😉

Is er iemand in de zaal die weet of AnTuTu benchmark resultaten net zo makkelijk te faken zijn als die van NenaMark?

(via)

Update:

Ah, ik ben niet de enige die twijfelde aan de echtheid van de opgedoken data. Niemand minder dan Arnoud Wokke van Tweakers.net wijst er via Twitter fijntjes op dat de Galaxy S4 maarliefst vier keer in de AnTuTu database te vinden is. Één keer draait het toestel zogenaamd zelfs op Android versie 5.0, ergo: nepperdenep. Dat beantwoordt ook mijn vraag of AnTuTu resultaten goed te faken zijn.

Dus: een storm in een glas water, niets te zien hier, loopt u maar weer door…

(via)

galaxy-s4-benchmarks-fake

 

Laat wat van je horen

*