Foto’s! Is dit dan de Samsung Galaxy S4? (Ja en nee)(update 1+2)

Ow, waar zouden we zijn zonder grote Chinese internetfora, waar op verrassende wijze mensen plotseling een hele serie foto’s kunnen publiceren van – naar verluid – de Samsung Galaxy S4?

samsung-galaxy-s4-lek-4

Deze vermeende Galaxy S4 – de dual sim versie voor China Unicom, om precies te zijn – heeft wel erg veel weg van de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2. Zoveel zelfs dat het een beetje verdacht is, maar daarover zometeen meer.

In ieder geval zien we in het rijtje technische specificaties van dit toestel een groot aantal geruchten wederom bevestigd: een Exynos 5410 processor (a.k.a. de Exynos 5 Octa), een PowerVR grafische processor, de 13 megapixel camera, en een 1080p full HD beeldscherm. Tevens lijkt er een metalen rand aanwezig rond de body – conform eerdere geruchten dus.

samsung-galaxy-s4-lek-1samsung-galaxy-s4-lek-2samsung-galaxy-s4-lek-3samsung-galaxy-s4-lek-5

Maar – ja, daar is de maar – er zijn een aantal details zichtbaar die vreemd zijn. Zo lijkt het toestel relatief dik te zijn, en wie goed kijkt naar de camera aan de voorkant ziet een lens die niet netjes recht achter de opening in de body zit. Al met al denk ik dat we hier wél naar de Galaxy S4 kijken, maar dat het toestel zelf ingepakt is in een zogeheten dummy case. Samsung gebruikt zulke dummy cases om het daadwerkelijke design van een toestel te verbergen.

samsung-galaxy-s4-china-dummy-case

Dummy case?

Een andere mogelijkheid is, dat dit gewoon één van de verschillende prototypes is, die er van de Galaxy S4 in omloop zijn. In dit geval kán het natuurlijk zijn dat dit inderdaad dé uiteindelijke toestelversie is – maar die kans is niet zo heel groot, zeker als je in gedachten houdt dat ook deze prototypes hoogstwaarschijnlijk gehuld gaan in de bovengenoemde dummy cases.

Om dus de titel van dit bericht te beantwoorden (‘Is dit dan de Samsung Galaxy S4?’): ja, dit is de Galaxy S4, maar nee, zo ziet hij er niet echt uit. Dat is tenminste mijn educated guess. Nog maar ruim drie dagen, en we weten of het inderdaad zo is…

Update 1:

Om het allemaal nog verwarrender te maken, lijkt het IMEI nummer dat op één van de opgedoken foto’s te zien is te horen bij… een iPhone 4. Het lijkt me dus nóg duidelijker dat we op de getoonde foto’s géén Galaxy S4 zien – niet het design, maar of we tenminste het toestel in vermomming zien is ook nog maar de vraag.

samsung-galaxy-s4-china-imei

 

Update 2:

Verschillende bronnen wijzen op de mogelijkheid dat het getoonde toestel in feite een Neo N003 zou kunnen zijn, in een custom Samsung jasje. Dit toestel beschikt in ieder geval grotendeels over vergelijkbare specificaties, én een LED flitser die onder de camera te vinden is.

neo-n003-galaxy-s4

Hoe het ook allemaal moge zijn: de kans dat de opgedoken foto’s daadwerkelijk de Galaxy S4 tonen is wat mij betreft erg klein. Of dat goed is of niet, blijft een kwestie van smaak natuurlijk.

(via 1, 2, 3, 4)

Reacties

 1. Laat ze es opschieten!!!!
  Mag in april mijn abbo verlengen en zit nu nog met een desire hd met gebarsten scherm.

 2. Dennis zegt:

  Ik heb net gebeld met Sizz/Vodafone en zij vertelde mij dat dit toestel pas in Juni in Nederland verkrijgbaar zal zijn.
  Mijn abbo loopt tot begin mei dus ik zou dit toestel blijkbaar niet kunnen kiezen bij verlenging. Ik zou dan een sim only abbo moeten nemen en hem na 8 maanden op moeten zeggen.
  Vind het allemaal maar een raar verhaal van hun….

 3. @dennis.ik sprak een vriend die bij voda werkt en die zegt tegen mij half/eind april in winkels.wie geloven dan?

 4. ik werk zelf bij de kpn, en ja, dit toestel zal in april in de winkels liggen!

 5. Willy Wonka zegt:

  Vind het altijd BS dat trouwe klanten meer moeten betalen dan nieuwe klanten voor een telefoon. Alleen daarom zou ik al overstappen naar een andere provider.

Laat wat van je horen

*