Waarom de Samsung Galaxy S4 geen FM radio heeft

Hoewel de Samsung Galaxy S4 veel nieuwe features krijgt ten opzichte van haar voorganger, de Galaxy S3, is er één onderdeel dat níet meer aanwezig is: een FM radio. Op vraag waarom dit is, heeft Samsung zelf antwoord gegeven.

samsung-galaxy-s4-fm-radio

Volgens de Zuid-Koreanen is er een duidelijke trend gaande, waarbij consumenten steeds meer kiezen voor digitale content – sociale netwerken, YouTube, je kent het wel – boven de traditionele kanalen. Zoals FM radio dus.

The flagship model of our products are focused on customers who use digital content, which use modern formats and channels of information consumption.

Dit klinkt natuurlijk allemaal als een flinke open deur. Natúúrlijk luisteren meer en meer mensen naar muziek via YouTube, maar ook diensten als Spotify doen goede zaken. Waarschijnlijk biedt het weglaten van de radio handigerwijs nét een beetje meer ruimte om alle andere onderdelen – zoals de grote batterij – in de 7,9 millimeter dunne Galaxy S4 te proppen.

Zal jij een radio missen? Of gebruik je ‘m, net als ik, toch nooit?

(via)

Reacties

 1. Ik gebruik de radio op mijn huidige telefoon nooit dus ik betwijfel het of ik hem ga missen op mijn nieuwe Galaxy S4.

  • Evert Bennink zegt:

   Ja ben er mee eens Want meestal luister ik naar muziek op mijn Galaxy S4 welke ik zelf bv via bleuthoot heb over gebracht En tegenwoordig wordt meestal muziek gedownload Groet Evert

 2. Ik baal d’r goed van dat er geen FM radio op zit, ik gebruik met mijn huidige telefoon elke werkdag dat ik aan het reizen ben met het OV de radio gemiddeld een uur of twee.
  Als ik al die tijd via een digitale radio moet luisteren gaat me dat donders veel data kosten. Dan heb ik het nog niet eens over het feit dat lang niet overal waar (de in mijn geval, bus) de internet dekking verre van optimaal is dus al zou ik het via internet doen, dan loopt het alsnog niet soepel.
  ik vind het gewoonweg belachelijk, misschien dat ze in korea nauwelijks nog radio hebben, maar hier in nederland is dat er nog in overvloed!
  Ik ga het eerst even aankijken, maar misschien moet ik alleen al hierom overstappen naar een telefoon van de concurent.

  • Geheel mee eens Peter. Ook ik gebruikte de radio van de S2 zeker een uur per dag. Dat gaat nu heel wat mb’s kosten voor G3 verkeer.. 🙁

  • het eerste wat ik miste is de radio !!! als ze graag modern hadden willen zijn had er dan een DAB tuner in gestopt gebruik in tijd de radio het meest. online luisteren is veel te duur onderweg, en dan de verkeers- en fitsersinformatie die ik op de motor beluister ? betaalt samsung de snelheidsboetes ?

  • didier zegt:

   Had ik geweten dat er geen radio was had ik bij de note gebleven.

  • P den Braber zegt:

   Ik mis FM radio ook heel erg ik luistert zeker ook1 uur per dag
   Er zijn nog steeds mensen die alleen WiFi hebben

  • Laat ze anders een app er voor in de plaats maken dan kan je hem zelf op je mobiel zetten als je dat wilt. .maar er av halen is ongehoord

 3. Willy Wonka zegt:

  Zat alternatieven waarbij je naar de radio kan luisteren via mobiel internet of wifi

  • @Peter, tjee, wat een ramp ! 🙂 Dan koop je toch gewoon een radio’tjs van 2 cm2 voor 19,95 bij de kijkshop ? En wat is het probleem met de data ? Toch niet bezuinigd op je abonnement ?

  • Bernadette zegt:

   ik luister radio tijdens het joggen. Online héééél moeilijk want je moet steeds veranderen of storing.
   STOM

 4. Dat is balen,

  Als ik dat had geweten had ik toch de s4 besteld……ben er vanuit gegaan dat dit tegenwoordig
  Toch een standaard feature is om een nieuw toestel.
  Ik gebruikt de radio iedere dag op mijn fiets van mijn oude galaxy i9000.
  Ik had dan liever toch een lagere resolutie.

  • Mstiic zegt:

   Gelukkig ligt het niet aan jou met je lagere resolutie. Je wilt radio en je offert radio voor lagete resolutie dan ga jij maar fijn de S3 halen! 😉

   • kutmark zegt:

    Msticc opgeflikkerd, radio is goed en nie iedereen is zon rijke kutflikker da ze ammel 4g kunne betalen . wenne kuthomo bende gij

 5. Ach… een moderne Smartphone met analoge radio is als een auto met trappers.

  Dan der bij….. als je al analoog zou willen luisteren spuug je toch op de muziek en het eeuwige geouwehoer. Doe mij maar itunes, tunein.fm of lekker direct en in HD via play.deep.fm. Die radio kan ik dus wel missen!

 6. Geen radio??? was dit op 1 april in de wereld gebracht? als het echt zo is ,geen s 4 dus.

  • mitchell zegt:

   Waarom moeilijk doen download gewoon een radio app of koop een abonnement met meer MB

   • slaat nergens op dat mensen overal extra voor moeten betalen ja ik ben een van die mensen die zijn baan is kwijt geraakt dus ben blij dat ik nog een mobiel heb maar slaat nergens op dat ik meer mb zou moeten kopen omdat een fabrikant bepaald dat die functie er niet meer op hoeft is gewoon met de providers overlegt om meer geld binnen te halen

 7. Richard zegt:

  het is ook nooit goed he… wat maakt het uit dat er geen radio inzit… zat ruimte om mp3’s erop te knallen of idd 1 vd online diensten…

  en anders kun je nog wel goedkoop een mp3 spelertje kopen met radio functie…

 8. Ernst van Grinsven zegt:

  Ach ja, wat werd er vroeger ook niet gescholden toen heel langzaam het diskettestation verdween. Wie mist hem nog? Alternatieven genoeg.

 9. Sarah Leibbrand zegt:

  Wil niet veel zeggen maar waarom staan er dan bij de specs (zoals bij t-mobile) dat deze wel fm radio heeft? Dit vind ik belachelijk, en ik luister altijd naar de radio, online streamen cost mij te veel data en geld.. en download niet altijd zomaar muziek..

  • Mstiic zegt:

   Moet kosten zijn geen costen. En tjah meeste websites gevem dat aan, maar samsung heeft het zelf ook al bevestigd dat er geen fm radio er in zit.

   • Jammer dat je een taalpurist bent l. geen radio op een mobiel is voor mij als een auto zonder radio. Samsung heeft misser gemaakt concurrenten zullen profiteren. Ik had zeker een andere gekocht. En geld zat hoor dit hoort er gewoon op

 10. Willy Wonka zegt:

  Bij T-Mobile krijg ik 1250 mb per maand, ik gebruik nu met redelijk vaak whatsapp, Facebook, Youtube etc hooguit 500 mb. Dus een een beetje radio streamen voor die twee keer dat ik al naar de radio zou luisteren kan mooi met de resterende 750mb waarmee je makkelijk een maand radio kan streamen. Overigens ik heb ook een fm radio op mijn HTC Sensation kom ik net achter, nooit gebruikt.

 11. Thomas zegt:

  Zal hem zeker missen, kan een deal-killer gaan worden zelfs.

 12. Ach, opzich.. Ik zelf heb straks een abbonement van 1500 mb bij tele2. Je zit thuis ook nog op de wifi en misschien als je ergens anders bent ook. dus je zou die radio stream op internet het vaakst gebruiken voor onderweg. Dus opzich zouden die kosten redelijk meevallen ten opzichte van welk abbonement je hebt met hoeveel mb.

 13. Thiag0 zegt:

  Ik zou t niet missen.. Ik gebruik al meer dan twee jaar internet radio (Tunein). Super top! Zelfs op de motor nog goed, als ik 180 rij ;)..
  Ter u info:
  Doordeweeks elke dag 40min (20 heen/20 terug)
  Weekends 4 uur
  Dat is +- 2200mb per maand.
  Ik kom bijna nooit over 3000mb.. Maar ik heb dan ook onbeperkt internet ;P. Dus het maakt me niet uit. Alleen in het buitenland “Europa” is het niet mogelijk. Dat is dan weer jammer. Zodra ik over de grens ga is het afgelopen, is maar goed ook!

 14. ben veel op reis, gebruik veel fm, voor mij mag het toestel best een paar mm dikker, en dan met fm en een dikkere batterij. Nog even en de telefoon functie verdwijnt, en blijft er een digitale camera over, of een pda ( wie kent ze nog). Allemaal gelul om mm’s, grammetjes en dollars te besparen, dus wordt het geen S4 voor mij.

 15. Givani zegt:

  This is a real pity !!! Would be a strong dealbreaker for me, since I always listen FM radio when I am on my way in the bus or tram. Streaming with limited data plans is not an option !!!

  They should include the FM -radio back again in future phones.

  We don’t want a company who tells us what is not needed for customers on a phone, while it could be added easily.

 16. Chris zegt:

  Had gedacht dat FM er gewoon op zou zitten, helaas, voor NL maakt het niet uit maar in buitenland heb ik geen internet behalve op plaatsen met Wifi. Zal er mee moeten leven voor de rest is het apparaat helemaal top!

 17. Jacob zegt:

  Dat is dus echt knap waardeloos. De telefoon is geweldig, maar dit is een zeer grote MIN voor mij. Ik gebruik de radio namelijk elke dag op mijn werk. Nu kan dat dus alleen weer via internet, maar dan haal je zoveel data binnen dat je in no time op je datalimiet zit. Gelukig heb ik me oude Galaxy S nog, dan wordt dat mijn ‘radio’. Het is knap irritant dat alles tegenwoordig via internet moet, wat is er mis met de gewone radio? En dat het ruimte scheelt is lariekoek want de capaciteit van deze telefoon is groot genoeg om dit er ook op te zetten. Er zijn legio apps die ik niet gebruik.

 18. Kwam er gelukkig optijd achter dat er geen fm radio op zat. Dat was de druppel om te kiezen voor de HTC one.

 19. wim den oudsten zegt:

  Ik heb nu een maand de galaxy s4 en ik mis de fm radio enorm ik had hem aanstaan op de fiets ik had een galaxy mini ik baal hier enorm van

 20. Ik baal er enorm van heb namelijk niet overal onderweg onbeperkt data tot mijn beschikking dus eerst maar ff muziek er op zetten vandaag.

 21. ilonka zegt:

  Ik mis mn radio op de fiets! En nee heb zat mb’s…..minpuntje van de s4!!

 22. als ik het wist had ik hem niet genomen en ik overweeg stieken maar de nieuwe sony erickson te nemen

 23. Elise zegt:

  Jammer, ik zocht hem al. Ik luisterde dus wel naar de radio op mijn S3. Nu moet ik maar een app downloaden ..

 24. echt heel vervelend, had ik dat geweten had mijn keuze waarschijnlijk anders uitgevallen. oh ja, ik heb zat data 2GB p/m, maar dat gaat niet voor iedereen op. Een radio hoort gewoon in zo’n toestel.

 25. De fm chip zit er wel in. echter de app is niet te installeren, als je in het bestand etc/init.qcom.fm.sh kijkt zie je dat het een shell script is om je fm chip te activeren. Echter krijg je de FM app niet geinstalleerd ( heb hem van een s2 afgehaald )

 26. Kwam pas na aanschaf er achter dat FM radio op de S4 ontbreekt. Balen!!!
  Wordt er “S5” van. 🙂

 27. Stonedashell zegt:

  Hier baal ik ook eigenlijk wel van. Een goedwerkende functie die zomaar verwijderd is. Ik kan hem in tegenstelling tot mijn vorige Samsung inmiddels ook niet meer als Mass Storage aansluiten op mijn usb-autoradio.

  Als ik beide dingen van te voren geweten had…

  Ik gebruikte de radio altijd om bij in slaap te vallen en tegelijkertijd als wekker. DUs behalve een audio-jack (met mindere geluidskwaliteit dan usb voor aansluiten in de auto) moet ik nu ook nog eens een radio voor naast mijn nest gaan kopen. 🙁

  • Heb je Wi-Fi thuis? Download dan een radio app. Ik heb Tunein en met deze app kan je heerlijk in slaap vallen met jouw favoriete zender, er zit een timer op……

 28. Toch jammer.

  Ik gebruikte de radio op mijn racefietstochten.

  Idd veel minder data belasting via de ether dan online en gewoonweg een eenvoudige, heldere en goede functie. En voor mijn gevoel ook veel minder batterijverbruik: je verbinding kan uit, als je echt lang fietst en je toch niet op telefoon zit te wachten.

  In de hop dat t een softwareding is dat kan worden opgelost?

 29. Onbegrijpelijk. Ik greep er flink naast vandaag. Op het KLM Open waren er geen radio’s meer te verkrijgen en ik dacht geen probleem te hebben omdat ik de S4 (met oordopjes) bij mij had.
  Maar wat bleek ? Geen radio meer dus. Dat was zwaar balen want de wedstrijd valt niet goed te volgen zonder radio.

 30. Op de s3 4g zit ook helaas geen radio meer Als ik het had geweten had ik mij misschien wel bedacht. Ik luister toch veel naar de fm op de gsm en mis het wel. Ze hadden er ook alvast wel de dab+ ontvanger in kunnen inzetten voor de verbeterde digitale radio ontvangst die in opkomst is

 31. Balen zeg.

  Ik dacht ook dat het bij de specs stond.
  Stond ik vandaag 10 minuten te zoeken naar dat klote ding, met de fiets in de hand, zit ie er niet meer op.

 32. Henrique zegt:

  Ik wil graag de S4 kopen, heeft iemand al iets er op gevonden want de radio vind ik op zich wel een belangrijk issue. Als ik een radio-app download kost het dan veel mb’s? Of is er een andere optie?
  Graag reacties van S4 gebruikers, BVD!

 33. 9 uur luisterende radio fan zegt:

  Ik gebruik altijd fm radio. Als ik 9 uur luister ben ik binnen 7 dagen ben ik 1 gb kwijt. Ow heb maar 1 abo. Van 1 gb meer heb ik niet nodig. Dus geen radio meer voor mij.

 34. …vind ik ook een gemis, vandaar dat ik voor de HTC-One ben gegaan 😉

 35. FM-radio…. R. i. P.

  Of zou Samsung met een update komen in 4.4 het zou Samsung sieren om te luisteren naar zijn gebruikers.

  Ik heb nog geen alternatief gevonden. Wie heeft er een suggestie?

  • richard verhoef zegt:

   Ik heb er spijt van dat ik de galaxy 4 gekocht heb ik mis de radio wel en de apps die je kunt downloaden is allemaal internet radio ik wil gewoon fm radio…..dus eruit dat ding en nooit gren samsung meer dan maar over naar een ander merk spijtig maar tis niet anders..

 36. Stom, ik ben er van uitgegaan dat in een hoog geprezen toestel standaard een FM tunertje is ingebouwd. Ons step forward en terug naar de oertijd.

 37. Harm Holwerda zegt:

  beste mensen,

  ik heb 3 dagen terug een Samsung Galaxy S4 gekocht, het valt me zwaar tegen dat er geen fm radio functie op zit. weet iemand misschien een app waardoor je alsnog OFFLINE naar de radio kan luisteren?

  mvg Harm Holwerda

 38. Heb pas een s4 gekocht, had ik geweten dat er geen fm radio opzat had ik hem niet gekocht.
  Ik mis een radio dagelijks tijdens mijn 3 u durende fietstraining. Dit is ongeveer 50 u à 60 u per maand…… Dan word streaming wel duur . En die slimmeriken die zeggen om een goedkoop radiootje te kopen , ok dit is wel zo, maar ik moet wel alles in mijn zakken steken , en vroeger zat dit compact in 1 gsm.

 39. Ik heb pas enkele weken mijn s4 maar heb er nu al spijt van ik gebruikte de radio zeer vaak
  Maar goed men moet overal geld aan verdienen tegenwoordig maar er dan een bestaande app van die je zelf kan installeren
  Slaat echt nergens op dat die functie er af is

 40. shit op de s3 plus is fm radio er ook niet meer!!! slecht hoor pffff beetje jammer samsung

 41. Ik gebruikte hem wel vaak op mijn vorige telefoon en nu doe ik hem daar op

 42. Vind dit toch wel een groot nadeel. Gebruik mijn radio bijna 4u per dag. En dat is toch iets dat altijd op telefoons heeft gezeten, jeans er gewoon vanuit dat dit erop zit. Nouja dan maar mijn ipod blijven gebruiken met radiofrequentie

 43. Yannick zegt:

  Heel erg jammer dat Samsung de radio eraf heeft gehaald, ik gebruikte ‘m elke dag, ik hoop heel erg dat de radio weer terug komt….

 44. Ramp Heel kortzichtig van Samsung ik kom van een S2 en radio was een zegen.. De comments hierboven spreken boekdelen. STOP DE RADIO WAANZIN SAMSUNG

 45. M Donk zegt:

  Ik ben zeer blij met mijn nieuwe S4, maar ook ik baal enorm van het gemis van de FM radio. Vanaf nu dus met mijn oude en nieuwe telefoon naar mijn werk…..Daarvoor heb ik geen nieuwe gekocht.

 46. Had ik dit van tevoren gereliaseerd had ik absoluut geen S4 aangeschaft. Behoorlijke teleurstelling dit

 47. Balen…. radio altijd aan op strand en idd ga niet via internet radio luisteren ivm data.

 48. Johan zegt:

  Nou, ik lees dat net (geen FM radio), en ik heb nog een S3, die wel een radio heeft. Het ontbreken daarvan is voor mij toch wel een show stopper, al is het alleen maar om radio te luisteren in het buitenland. Dat wordt dus naar een andere telefoon kijken voor mij.

 49. Peter 1960 zegt:

  Waarom toch van die negatieve reacties van mensen die geen radio gebruiken.
  We zijn hier toch in een vrij land waar je je mening mag geven.
  Lijkt wel op een voetbalsite waar Ajaxsupporters feijenoordsupporters afmaken om maar een voorbeeld te geven.

 50. Karin Singeling zegt:

  Ik baal als een stekker. Een radio is voor mij een must op de telefoon, geen haar op mijn hoofd die eraan heeft gedacht om te checken of die erop zat. Vandaag een S4 gekocht en nu al spijt. Zo waardeloos! Ik ga er direct morgen mee terug naar de winkel. Ik gebruik de radio echt elke dag!!! Daarbij wordt ook het toestel weer warm en loopt de batterij snel leeg. Ik vrees dat ik wel een beetje klaar ben met Samsung.

 51. Karin Singeling zegt:

  ik zit hier zelfs te janken, zo baal ik ervan

 52. Gemiste kans….lekker in de trein naar de radio luisteren…met 4G ben je digitaal zo 1GB kwijt aan data…zonde van de netwerkbelasting ook.

  Balen dus.

 53. Ik gebruik heel vaak mijn FM radio. streamen via 4G kost veel te veel MB. Ja, die providers willen wel. maar wie moet dat betalen? ik niet!
  Voor een nieuwe telefoon zoek ik zeker eentje MET FM radio. of inderdaad DAB+ nog beter en modern !

 54. Tsssssamsung…

 55. Het is echt zoo kutten dat er geen radio op zit!!!!

 56. Wat ben ik blij dat ik deze reviews nu lees. Ook direkt een reden geen s4 te kopen. Een radio is toch niet meer dan vanzelfsprekend. Dit maakt dat de s4 zijn. 350 euro niet waard is.

 57. Altijd onderweg ideetjes opdoen voor onze dansschool door te luisteren naar Slam FM. Ook heerlijk ontspannend om naar een radiozender te luisteren. Ik heb echt een tijd naar de radio-app gezocht op de S4… Kan wel janken dat ie er niet meer op zit!

 58. Miranda zegt:

  Terug naar de Nokia …

 59. anoniem zegt:

  Ooit geluisterd naar het lied van queen RADIO GA GA

 60. wim Boensma zegt:

  Mis em erg, als ik het geweten had dan zou ik de S3 weer genomen hebben! !

 61. Ik zoeken en zoeken in mijn S4,ik kon het gewoon niet geloven!
  Totdat ik nu op dit forum kwam.
  Ik baal er enorm van.
  Had ik dat geweten,dan had ik geen S4 ab afgesloten voor 2 jaar.
  Wou lekker gaan sporten met 3FM op mijn oordopjes,nergens FM in mijn foon te vinden &#[email protected])(% grrrrrrr
  Nu heb ik wel de 3FM app gedownload,maar kost mij idd date.
  Balen joh!!
  Maar als ik 3FM daar goed mee doe,dan heb ik er vrede mee 😉

 62. Ja ik heb de samsung S4, de S3 had de radio er al in, maar die kon ik niet afspelen zonder oordopjes er in te pluggen, nu ook met de S4 nergens last van, je download gewoon een radio app, kan je gewoon alle zenders luisteren plus je hoeft niet persee oordoppen in te pluggen om te kunnen luisteren..haha iedereen valt van de stoel af omdat er geen radio op zit, daar hebben we apps voor hoor niks aan het handje

 63. Ik vind het maar stom dat er geen radio in zit in mijn toestel.
  Nu moet ik een hele oude toestel gebruiken om een radio te beluisteren die geen internet of 4g nodig heeft.
  Laten ze maar snel weer een radio app maken waarmee in zonder data kan beluisteren.

  Eventueel die oudere model wat er eerder was gebruiken.

 64. De S3 heeft wel een FM radio. Deze doet het echter zeer slecht. Je moet continue het geluid harder en zachter zetten om het goed te kunnen beluisteren. Mijn vorige Samsung deed het wat dat betreft veel beter. Ik luister veel naar de radio en mijn volgende telefoon wordt een ander merk.

Laat wat van je horen

*