Flexibel beeldscherm revisited – tóch heel misschien in de Samsung Galaxy S4? (Nee!)(Of?)

Het voelt een beetje als ouwe koeien uit de sloot halen, maar de presentatie die Samsung vanavond gaf op de Consumer Electronics Show in Las Vegas prikkelde toch weer mijn fantasie. Oké, ik weet dat we het ‘Samsung Galaxy S4 heeft een flexibel/onbreekbaar beeldscherm’-gerucht eigenlijk al in de ijskast hadden gezet. Maar kíjk toch eens naar die dingen!

samsung-flexibel-scherm-youm-prototype-smartphone

Kleine kromme schermpjes van het flexibele type waren natuurlijk al lang te zien op internet. Maar vandaag had Samsung een heus prototype smartphone – of nouja, een iets wat erop lijkt in ieder geval – meegebracht, om te showen hoe een dergelijk scherm in een telefoon geïntegreerd zou kunnen zijn. En vergeet dan even het onbreekbaarheidsaspect. Samsung toonde een smartphone met een scherm wat half over de rand gevouwen ligt. Deze rand wordt vervolgens weer benut om – als het toestel op standby staat – informatie weer te geven.

samsung-flexibel-scherm-youm-prototype-smartphone-2

Ik kan er niks aan doen maar ik vind het erg mooi. Een smartphone hoeft van mij echt niet buigzaam te zijn. Maar het idee dat beeldschermen eindelijk ophouden van die saaie, platte vlakken te zijn spreekt me ontzettend aan.

samsung-youm-display-voorbeeld-2

En nog een, met de curve aan de onderkant (afb: Anandtech)

Nu zou het op zich mogelijk zijn om één of andere flauwe reden te verzinnen waarom deze zogeheten Youm schermtechnologie heel misschien tóch in de Samsung Galaxy S4 zou kunnen zitten – maar dat doe ik niet. Maar ow wat zou het een innovatief design opleveren áls… foei. Nee. De Galaxy S4 krijgt er geen. Punt.

Zucht.

(via)

Reacties

  1. Hans Janssen zegt:

    Top! Ik wist nooit wat ik me erbij moest voorstellen bij een buigzaam display. Maar dit filmpje spreekt boekdelen.

    HebbeHebbeHebbeHebbeHebbeikwilhemhebben

Laat wat van je horen

*