Features waar de Samsung Galaxy S4 óók over beschikt

Als een nieuwe smartphone wordt geïntroduceerd – inderdaad, zoals de Samsung Galaxy S4 – zijn het logischerwijs de nieuwe features waarover gepraat en geschreven wordt. Maar de Galaxy S4 beschikt natuurlijk niet alleen maar over nieuwe features. Aan boord zijn een hoop foefjes die al bekend zijn sinds de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2. Omdat niet iedereen op dit moment nog rondloopt met een van deze twee toestellen een overzicht met bestaande, maar toch aardige functies.

samsung-galaxy-s4-multiwindow

Multiwindow op de Galaxy S4: links emailen, rechts browsen (bijvoorbeeld)

 

Multiwindow

De multiwindow feature werd voor het eerste gelanceerd op de Galaxy Note 2, en maakt gebruik van de schermgrootte van het toestel. Nadien kwam de functie ook naar de Galaxy S3, en uiteraard is deze ook op de Galaxy S4 weer van de partij. Dankzij multiwindow is het mogelijk om twee applicaties tegelijk weer te geven op het scherm, en natuurlijk te gebruiken. Zo kun je dus een email schrijven, terwijl je op YouTube een video kijkt of naar muziek luistert. Of browsen, en stukken tekst direct copy/pasten naar een email of ander tekstbestand. Of, of, of… Mogelijkheden genoeg in ieder geval. En de S4 kan het ook.

 

Smart Stay

Smart Stay was één van de hippe nieuwe trucjes van de Galaxy S3. Het zorgt ervoor dat het scherm van het toestel aan blijft zolang je ernaar kijkt. Vaak gaat een smartphonescherm vanzelf uit als je het een tijdje niet aanraakt, maar als je een langere tekst leest kan het gebeuren dat je scherm uit gaat terwijl je wel degelijk iets met je telefoon aan het doen was. Eerlijk gezegd vond ik Smart Stay op de Galaxy S3 één van de features die op papier toffer was dan in de praktijk. Dat neemt niet weg dat Samsung ook de Galaxy S4 ermee heeft uitgerust.

samsung-galaxy-s4-smart-stay-smart-rotation

 

Smart Rotation

Iedere zichzelf respecterende smartphone kan de schermweergave roteren, zodra je het toestel op zijn kant houdt. Dankzij Smart Rotation – voor het eerst gezien op de Galaxy Note 2 – wordt de weergave aan de stand van jouw gezicht aangepast, en niet aan de stand van het toestel zelf. Mijn eigen ervaring is, dat Smart Rotation, in tegenstelling tot Smart Stay, wél erg handig is. Fijn dus dat ook de Galaxy S4 erover beschikt.

 

Page Buddy

-knip!- Page Buddy blijkt in de uiteindelijke versie van de Galaxy S4 níet aanwezig.

samsung-galaxy-s4-video-slow-motion-fast

 

Slow en Fast Motion video

De Galaxy Note 2 biedt de mogelijkheid om video direct in Slow of Fast Motion op te nemen. En naar nu blijkt kan de Galaxy S4 dit ook. Fast Motion video wordt gewoon full HD opgenomen, Slow Motion video logischerwijs op een lagere resolutie. Om te zeggen dat het een nuttige camera feature is gaat misschien wat ver, maar je kunt er een hoop lol mee hebben. En dat telt.

 

50 GB Dropbox

Het is inmiddels bijna een standaard bij iedere nieuwe Galaxy smartphone, maar voorzover ik kan na gaan komt óók de Galaxy S4 weer met 50 GB gratis Dropbox ruimte. Dus naast de standaard 16 GB opslagcapaciteit van het toestel (of 32 of 64 GB later dit jaar), én de mogelijkheid om maximaal 64 GB SD geheugen toe te voegen, heb je ook nog eens 50 GB opslagcapaciteit in de cloud. Niet iedereen is fan van Dropbox, maar ikzelf vind het reuzehandig.

 

Nog meer?

Tot zover dit overzicht(je) van minder vaak besproken, maar wel degelijk aanwezige features van de Samsung Galaxy S4. In feite kan de lijst eindeloos uitgebreid worden – ik ga er gemakshalve maar even van uit dat de écht standaard mogelijkheden (browsen, emailen, etc.) niet apart genoemd hoeven worden. Of ben ik nog iets belangrijks vergeten?

 

Reacties

 1. hghhednd zegt:

  Dat van Dropbox wist ik niet maar is zeker erg handig!

 2. Marvin,weet jij trouwens al of de vernieuwde s-voice beter zal zijn en in het nederlands??

  • Marvin zegt:

   Hm, goeie vraag. In het Nederlands zal hij nog wel niet zijn (dat is S Translator, die deels van dezelfde technologie gebruik maakt ook niet). Maar hoe goed die nu is… ik ga eens zoeken.

 3. Anoniem zegt:

  Vreemde keuze dat van die dropbox, waarom niet een upgrade voor de google drive?

 4. Hallo,

  Ik heb een vraag. Op de htc one x kun je de gemaakte foto’s en filmpjes makkelijk direct op je tv laten afspelen. Is dit ook mogelijk op de S4?

  Gr. Glenn

 5. ik kan nergens de Pagebuddy vinden op de galaxy s4

  • ja ik kan pagebuddy ook negens vinden denk dat de info hier niet helemaal klopt

   • Marvin zegt:

    Jullie hebben gelijk, excuses! Page Buddy blijkt in de uiteindelijke versie van het toestel niet aanwezig. Niet echt een gemis, verder… maar artikel is gecorrigeerd. Bedankt voor het melden!

 6. Hallo,

  Ik heb ook de vraag. kun je de gemaakte foto’s en filmpjes makkelijk direct op je tv laten afspelen. Is dit mogelijk op de S4?

Laat wat van je horen

*