Tip. Wat? Een tip! Wat?! Extra volume op je Samsung Galaxy S4!

Je kent het wel. Net als iemand jou telefonisch iets belangrijks probeert door te geven, komt er een kolonne vrachtwagens voorbij gedenderd. Of een groep brullende leeuwen (afhankelijk van waar je woont). Speciaal voor zulke momenten beschikt de Samsung Galaxy S4 over een paar handige opties – die je al gauw over het hoofd ziet, omdat de meeste mensen tijdens een telefoongesprek niet uitgebreid het gespreksscherm gaan bestuderen.

telefoon-gesprek-volume-eq-galaxy-s4

Toch vind je juist op dát scherm twee handige symbooltjes: een equalizer om snel de geluidskwaliteit tijdens het gesprek aan te passen (1), en eentje om de Extra volume functie in te schakelen (2).

Als je tijdens het gesprek op het eerste symbooltje tikt krijg je een simpel menuutje met vier opties: Adapt SoundZacht geluid, Helder geluid, en Uit. Adapt Sound  is alleen maar zinvol als je deze feature eerder al hebt ingesteld en een koptelefoon gebruikt – HIER lees je hoe dat werkt. Zacht geluid spreekt voor zich, en Helder geluid maakt het geluid – inderdaad! – helderder, wat soms de verstaanbaarheid van je gesprekspartner flink kan verbeteren.

Wil je gewoon dat het geluid van het gesprek harder is? Tik dan op het tweede symbooltje, en het volume krijgt een flinke oppepper.  Als je hiervoor kiest, worden de hierboven genoemde aanpassingen door de equalizer tijdelijk uitgeschakeld.

telefoon-gesprek-volume-eq-galaxy-s4-2

Reacties

 1. john995 zegt:

  Geweldig hier heb ik wat aan fantastishe tips heb er al gelijk gebruik van gemaakt.Hebben jullie ook een tip om het scherm sneller te laten reageren met kantellen.Mijn S4 reageerd wat laat met kantellen. Verder loopt alles lekker stabiel en snel.

 2. Lafleur zegt:

  handige tip, dankjewel!

 3. kees van schaik zegt:

  Bedankt voor de tip ik heb het gelijk geprobeerd en het werkt goed

 4. hallo,
  ik heb het probleem dat mensen mij moeilijk verstaan tijdens een gesprek? sommigen zeggen dat het net lijkt of er een prop in mijne mond steekt 🙂 iemand hier een oplossing voor ?

 5. Ik kan slim roteren niet uitzetten, het laat me het gewoon niet doen. Kan iemand me helpen?

 6. En hoe kom ik weer er vanaf van die symbooltjes? Want ik vind het soms irritant!

Laat wat van je horen

*