EISA: Samsung Galaxy S4 ‘groenste’ telefoon – S4 Mini beste sociale media toestel

Het is weer de tijd van het jaar dat de EISA een flinke stapel awards uitdeelt. Wie? De European Imaging and Sound Association – een overkoepelend orgaan van meer dan 50 in beeld, geluid, en mobiele techniek gespecialeerde tijdschriften. En natuurlijk valt ook Samsung weer in de prijzen: de Galaxy S4 wint de award voor European Green Phone, terwijl de Galaxy S4 Mini de beker voor European Social Media Phone in de prijzenkast kan zetten.

samsung-galaxy-s4-eisa-awards

 

Dat de Galaxy S4 een ‘groene’ telefoon is, mag eigenlijk geen verrassing meer heten. Eerder ontving Samsung voor het toestel al een belangrijke milieucertificering, terwijl de verpakking van de S4 opvalt door het gebruik van gerecycled karton en soyainkt.

Over de Galaxy S4 Mini had de EISA onder andere te melden dat het ‘niet slechts een kleinere versie van de populaire Galaxy S4 [is, maar] een goed gebouwde, volledige uitgeruste, betaalbare smartphone’. Wat mij betreft wordt er nogal een open deur ingetrapt, maar dat hoeft voor Samsung de pret natuurlijk niet te drukken.

Verder vielen de Zuid-Koreanen ook op cameragebied aardig in de prijzen met bijvoorbeeld de Galaxy NX smartcamera die op hetzelfde besturingssysteem draait – Android en de TouchWiz interface – als de Galaxy S4.

(via 1, 2)

Laat wat van je horen

*