Eerste update voor de Samsung Galaxy S4 onderweg (nog niet in NL)

De Samsung Galaxy S4 is nog maar amper op de markt, en nu al duikt de eerste firmware update op – tenminste, in Duitsland werd afgelopen weekend al een kleine update aangeboden.

SONY DSC

Op dit moment wordt de Galaxy S4 in ons land geleverd met firmware versie I9505XXUAMDF. Onze Oosterburen krijgen nu dus al de beschikking over firmware versie I9505XXUAMDM. Volgens Samsung gaat het om een update die de stabiliteit vergroot, maar daar worden we niet zoveel wijzer van.

Wat mij wél opvalt is dat ik in een aantal Duitse reviews die ná de update zijn gepubliceerd (bijvoorbeeld DEZE) niks lees over haperende software. Ik hoop dan ook dat de update o.a. de lag die sommige gebruikers op sommige punten van de interface tegenkomen, aanpakt. Een dergelijke update was natuurlijk sowieso te verwachten – maar met een beetje geluk is hij er dus al. Of nouja, bijna.

Normaal gesproken biedt Samsung een update voor een toestel eerst in één land aan – bij wijze van test – om hem daarna op grote schaal uit te rollen. Ik verwacht dus ergens in de komende weken dezelfde update ook in ons land te zien arriveren.

(via)

 

Reacties

 1. Samsungfan zegt:

  Ik heb een firmware versie die eindigt op DF, en niet op DE. Heb ik dan een nieuwere versie??

 2. richard zegt:

  Ik kan niet wachten op deze update!
  Mijn s4 loopt toch wel regelmatig vast bij multitasken. Ongeveer 1x per dag sinds ik m heb.
  En de lag in de interface is bij mij ook duidelijk merkbaar ik heb versie I9505XXUAMDF geïnstalleerd staan.

 3. Vlad zegt:

  1 keer vast gelopen met Need for speed

 4. Wimer zegt:

  Hallo, ik heb wat offtopic vraagjes,
  Hoe kan het toch, dat wanneer ik hetzelfde abonnement direct bij t-mobile bekijk, of via GSM-Wijzer, de prijs van het toestel bij GSM-wijzer bijna 100euro lager ligt?
  Zijn dit evt niet nederlandse toestellen? ooit iets gehoord over grijze toestellen met andere landcodes ofzo? de Ace 2 van mn vriendin bestelt via belsimpel stond namelijk ook ingesteld op pools toen zij hem kreeg.. mvg.

  ps heeft iemand ervaring met het bereik van T-mobile in het noorden? (friesland), zit nu bij Hi, en bevalt prima, maar wil geen lease toestel..

  • Marvin zegt:

   Ik ben geen expert (dus correct me if I’m wrong) maar winkels kunnen vaak lagere prijzen hanteren door lagere marges aan te houden, en doordat ze hun vergoeding voor het afsluiten van een abonnement van een provider meerekenen in de aanbieding. Maar nogmaals, ik ben geen expert, en misschien sla ik de plank mis. In ieder geval komt dit verschil niet door het aanbieden van grijze import toestellen (anders zouden er echt enorme aantallen toestellen grijs worden geïmporteerd door álle winkels die scherpere deals hebben dan de providers zelf).

  • Nick zegt:

   Ik heb nu nog een Galaxy s 2 die ook uit polen is geimporteerd
   Ik heb er verder eigenlijk zelf ook niks anders dan de lagere prijs van gemerkt, dus ik denk niet dat het veel kwaad kan

   • Marvin zegt:

    Kan het verder ook niet, taal is gewoon in te stellen. Hooguit krijg je updates op andere tijdstippen dan de rest van het land (en met een Pools toestel vaak nog eerder). Maar nogmaals, dat is niet waardoor winkels scherpere deals dan de providers zelf kunnen aanbieden…

    • Wimer zegt:

     Dank voor jullie snelle reactie! 🙂

     Het maakt dus niet uit qua invoerland wanneer ik m via een andere winkel bestel, maar hoe zit het dan met reparatie enzo? Kan ik dan bij de telecomwinkel in de stad binnen lopen? of moet dit via de Webwinkel?

 5. Jany zegt:

  Ha Marvin,

  Ik heb een vraagje! Kun jij mij zeggen wanneer de 2e levering van Vodafone ,het betreft de Samsung Galaxy S4 plaatst vind ?Ik heb op 10april een preorder geplaatst!

  Kun jij mij helpen ?!

  Groeetjes Jany

 6. rick zegt:

  Hallo,

  Mijn s4 word best warm tijdens opladen en gamen is dat normaal? Met game bijna heet!

 7. Fikri zegt:

  Hi Marvin,

  Misschien dat je even deze mededeling kan posten op je nieuwspagina. Naar aanleiding van de gratis geheugenkaart actie heb ik Samsung een mail gestuurd met de vraag of een kopie van de sticker met de imei code (die met de streepjescode) volstaat. Zij hebben me het volgende antwoord gegeven:

  “Geachte heer, mevrouw,
  Bedankt voor uw bericht.
  Wij moeten het origineel van u ontvangen, wilt u deelnemen aan deze actie. Als dat betekent dat u de doos moet kapot knippen dat is dat helaas zo. U zou wellicht kunnen proberen de sticker los te stomen, maar mocht dat niet lukken, zal u toch deze uit de verpakking moeten knippen. Zonder origineel nemen wij aanvragen niet in behandeling.”

  Ik heb een aantal reacties gelezen van jouw lezers waarin staat dat zij een kopie hebben meegestuurd.

  Ik hoop je hiermee voldoende geinformeerd te hebben.
  Met vriendelijke groet,

  Fikri

  (keep on doing the good work)

  • Vlad zegt:

   Tja ik was erg blij toen ik doos opende heb ik sticker gescheurd. Nu heb ik van mijn verpakking afgehaald en verstuurd. Hopen dat ik hem krijg

  • Willy Wonka zegt:

   Ik heb gewoon de sticker eraf getrokken en verstuurd. Deze kwam er vrij makkelijk af.

  • Fikri zegt:

   bij mij dreigde hij kapot te scheuren als ik het er af trok… dus heb maar weer eens gebruik gemaakt van mijn stanley mes 😉

 8. Kazuya86 zegt:

  Actie: Ga naar http://www.samsung.com/promotion, klik op de betreffende promotie, vul deze online inclusief unieke code in en print het aanmeldformulier uit. Stuur het ingevulde aanmeldformulier, samen met een kopie van de aankoopbon en kopie van het IMEI-nummer, deze staat op de sticker aan de zijkant van de toesteldoos, zorg dat je de sticker in zijn geheel kopieert) voor 15 juni 2013 (poststempel) naar

  Fikri als ik jouw was zou ik dit eens uitleggen aan die gasten van Samsung er staat duidelijk ( Kopie sticker )

  • Fikri zegt:

   ja… daar heb ik ze opgewezen… maar toch willen ze de originele. want nadat je het aanmeld formulier hebt ingevuld moet je “opeens” de originele knippen uit de doos… dus heb mn stanleymes (want knippen ging niet lukken) weer eens in gebruik genomen 😉

  • Fikri zegt:

   op het moment dat je de formulier hebt ingevuld en uit moet printen krijg je de volgende text:

   Bedankt voor je deelname aan deze actie!

   Om je deelname compleet te maken, dien je nog de volgende documenten op te sturen:

   – het ingevulde formulier in de bijlage
   – een kopie van uw kassabon (met daarop in ieder geval de naam van de dealer, het aangekochte model en de aankoopdatum)*
   – knip de IMEI code van de doos en stuur deze ook mee.

   * Bewijs van verzending, bestelbonnen of online betalingsbewijzen worden niet geaccepteerd, slechts de factuur of de kassabon is geldig als bewijs van ontvangst of aankoop

   Stuur deze documenten op naar het onderstaande adres om je aan te melden voor deze promotie. Deze documenten dien je voor 15 juni 2013 naar ons op te sturen.

   Samsung Galaxy S4 geheugenkaart actie
   Antwoordnummer 1049
   6200 VB Maastricht

   Indien wij deze documenten ontvangen hebben en je aan onze actievoorwaarden voldoet, ontvang je binnen 6 weken de 64GB geheugenkaart.

 9. bruzski zegt:

  ik heb inmiddels firmware I9505XXUAMDM verkregen en alle samsung bloatware verwijderd, kan inderdaad bevestigen dat het haperen weg is, althans bij mij.

 10. Heel fijn zo’n toestel ik heb hem al een week, alleen wat me tegenvalt is ben ik de enige met oververhitte scherm…? Als ik het toestel gebruik is het scherm zo warm dat ik het niet kan aanraken, is dit normaal….

  • Fikri zegt:

   ja dat heb ik soms ook… maar meer de achterkant van het toestel…. alsof de batterij heel heet is geworden… komt waarschijnlijk door de processoren die aan het werk gezet worden als je zware dingen doet.

 11. De update wordt op dit moment geïnstalleerd….

 12. Ik heb ook een vraagje, mijn s4 raakt constant oververhit. Ik kan heb bijna als verwarming gebruiken… een vriendin met de s4 heeft dit probleem niet. Komt dit iemand bekend voor? En wat kan ik hier aan doen?

Laat wat van je horen

*