Eerste update voor de Samsung Galaxy S4 Black Edition

Nadat de ‘gewone’ Samsung Galaxy S4 recent al een kleine stabiliteitsupdate kreeg, arriveert deze vandaag ook voor de unbranded Galaxy S4 Black Edition in ons land.

samsung-galaxy-s4-black-edition-update-xxufnc4

Dé reden waarom de Black Edition zijn eigen updates krijgt: het toestel heeft een eigen CSC codering – YXZ. De normale unbranded Galaxy S4 heeft in ons land PHN

De update voor de Galaxy S4 Black Edition heeft firmwareversie nummertje XXUFNC4 – inderdaad, precies dezelfde die vorige week voor normaal gekleurde S4 varianten verscheen. Verwacht dus vooral kleine bugfixes, maar geen zichtbare grote vernieuwingen.

Je kunt de update van vandaag op jouw unbranded Galaxy S4 Black Edition installeren via het toestel zelf, of via Samsung’s Kies programma op je PC.

Heb jij de update geïnstalleerd? Schroom niet, en deel hieronder jouw ervaringen!

(afbeelding met dank aan Henk)

Reacties

 1. Enkele weken geleden overgestapt van Iphone 4 met onwerkbaar traag IOS7 naar een S4 Black Edition. Vandaag ondanks alle spookverhalen op internet rondom deze update, toch deze uitgevoerd. Wel eerst voor de zekerheid een backup gemaakt en foto’s via mijn tablet van de diverse schermen. Een van de eerste stappen is een nieuwe usb driver die zich installeert als je de usb kabel losmaakt.Updateproces liep vervolgens zonder problemen maar eindigde niet helemaal als verwacht; kreeg na afloop een zwart scherm. Maar dit loste zichzelf na een paar minuten wachten vanzelf op. Tijdens de update cyclus wordt aangegeven dat er 145 apps worden bijgewerkt. Na de update toestel uit en aan gezet en vervolgens komt de melding dat nogeens zo’n 45 apps worden bijgewerkt. Daarna een aantal links naar apps en widgets moeten terugzetten. Maar dat was eenvoudig dankzij de foto’s die ik had gemaakt. Bij het nalopen merkte ik dat de camera firmware zichzelf eenmalig update als je de camera start. Aanrader om dat meteen te doen, anders zou je een fotomomentje kunnen missen de eerste keer. Wat me opvalt, naast de bekende wijzigingen, is dat nu de kopjes van sms berichten in het lockscreen worden getoond, zoals de iphone dat ook doet. Dat is prettig want dat miste ik in 4.3. Verder lijkt alles gewoon te werken en lijkt hij zelfs wat sneller te reageren dan ervoor. Aanrader dus. Met mijn misstap om met de iphone 4 naar ios 7 te gaan was ik wat huiverig, maar nu erg tevreden. Blijkbaar snapt Samsung dit soort dingen beter dan Apple.

 2. Jelmer-Jan zegt:

  zijn er al mensen die ervaringen kunnen delen over de batterij duur?. laatste tijd loopt dat ding steeds sneller leeg. of kan dit komen doordat ik er een virusscanner op gezet heb??

  • een paar keer helemaal leeg laten lopen 10 minuten wachten weer helemaal vol laten lopen en dan weer leeg zo 3 keer achter elkaar en niet in tussentijd opladen.

  • Inmiddels gebruik ik hem met Kitkat al een paar weken. Ik heb geen objectieve metingen, maar het lijkt dat de batterij minstens net zo lang mee gaat als voorheen. Vaak staat het batterij percentage na een dag werken nog op 45%. ’s Avonds gaat hij standaard aan de oplader dus helemaal leeg gaat hij normaal nooit. Ik merk wel dat sommige spelletjes zoals Plague, veel impact hebben op de batterijduur.
   Overigens gebruik ik altijd de spaarstand, omdat ik geen verschil merk met de gewone stand qua performance. Verder staan Wifi, GPS, Bluetooth, dataverkeer, slim sluimer en air view altijd aan en krijg ik zo’n 80 emails per dag binnen en behoorlijk wat whatsapps en andere berichten.

 3. Wijsneus zegt:

  Vanmiddag upgrade gedaan, battery nu al leeg. Misschien helpt een reboot 🙁

 4. martijn zegt:

  Heb de back s4 zaterdag aangeschaft, met S View Cover. Hiervoor 3 jaar een htc gehad. Was wel huiverig wegens negatieve reakties op internet. (hoeveel toestellen zijn er wel niet verkocht, houd je toch negativiteit) Ouders hebben er ook één en tevreden. Bij opstarten en installeren de nieuwste Kit kat gedowmload. Ben tot dusver zeer dik tevreden.

 5. Baron zegt:

  Ik heb mijn abonnement met 1 verlengd met een S4 BE. Hiervoor had ik S4 White. Super blij dat ik in bezit ben van een S4. Het zou toch geen S5 worden; vol met gimmicks. Geen update gedaan, hoef ook niet. Nu wachten op de S6 en hopen dat het niet weer een zal worden zoals de S5.

 6. wollevie zegt:

  Na ontvangst S4 en upload 4.4.2 versie ook meteen tip opgevolgd alhier gegeven zijnde
  app Snapdragon BatteryGuru. Werkt als een speer en app. geeft een m.i. ruimer batterijgebruik.
  Ben er zelf in ieder geval in vergelijk met eerdere galaxy S3 tevreden mee vooralsnog 🙂

 7. Het vervelende is, is dat er nog geen flipcover is voor de black edition. Wanneer komt deze?

 8. Ik heb ook de black edition maar ik mis een paar updates, de update naar nieuwe icoontjes in de status bar zoals wifi, bluetooth, gps
  Ik mis daar bij ook de camera shortcut rechts in de hoek in het lockscreen ik heb gezocht bij de instellingen maar hij staat er niet tussen vind het jammer want het is een fijn toestel……..
  Reageer a.u.b of je weet wat er aan de hand is 🙂 thnx

  • Die snelkoppeling voor je camera vind je in ieder geval in Instellingen -> Vergrendelscherm -> Sneltoets -> Camera. Voorwaarde is wel dat je geen beveiliging hebt ingesteld voor je vergrendelscherm, dus geen patroon, PIN, etc.

 9. ik heb een samsung galaxy s4 black editio. van de provider Ben. weet iemand of de update ook voor mij komt ? zoja, hoelang nog ?

Laat wat van je horen

*