Eerste firmware update Samsung Galaxy S4 in Nederland en België (update)

Ruim twee weken na de officiële release is de eerste firmware update voor de Samsung Galaxy S4 gearriveerd. Het gaat hier om een bescheiden update, die met name bugs fixt en processen optimaliseert – verwacht geen grote nieuwe functies of aanpassingen.

Screenshot_2013-05-14-08-29-17

De update is ruim 74 MB groot, dus installeren via WiFi verbinding is een aanrader – of via Kies op je PC (wat, laten we eerlijk zijn, een iets mindere aanrader is). De update brengt de Nederlandse Galaxy S4 naar de firmware versie I9505XXUAME2.

Mijn eerste indruk is dat animaties soepeler zijn geworden ten opzichte van de vorige firmware versie – om iets over de batterijduur van het toestel na deze update te zeggen is het nog te vroeg. Tevens is de bug waardoor de rode subpixels van het scherm niet helemaal uitschakelen verdwenen – de weergave van zwart is nu, zoals het hoort op een Amoled scherm, écht zwart.

De update die vanaf nu beschikbaar is, is voor zogenaamde unbranded toestellen. Als je een Galaxy S4 rechtstreeks bij je provider hebt gekocht, moet je waarschijnlijk nog even wachten op de provider-specifieke – branded – update.

Wat merk jij na de update? Zijn er andere puntjes wel of niet verbeterd?

Update:

Naast het fixen van de ‘rode subpixel’ bug, en het vloeiender maken van de overgangsanimaties van de interface, brengt de update ook een nieuwere versie van de camerasoftware naar de Samsung Galaxy S4. Dit merk je zodra je na de update de camera voor het eerst start. Daarnaast lijkt het toestel nu efficiënter met het RAM geheugen om te gaan – er is flink wat meer capaciteit vrij voor de gebruiker.

En last but not least: ik zou durven zweren dat er twee nieuwe achtergrondafbeeldingen zijn geïnstalleerd – één met een bootje, en één met een weggetje door heuvels. Waren die er al? Of klopt het dat die nieuw zijn?

Reacties

 1. VincentG zegt:

  Ik merk nog vrij weinig van de update, maar voor de update duurde het lang voordat je van de camera naar homescreen kan dat lijkt nu wel snellen te gaan. Ik heb ook een vraag als ik foto’s maak krijg je steeds het geluid dat ie een foto maakt kan je dat op een manier uitzetten ik heb al op internet gekeken dan moest je je geluid uitzetten maar dat werkt niet bij mij.

  • Elisa zegt:

   Ik zou ook graag de sluiterstoon bij de camera uit willen hebben. Zelfs als je telefoon helemaal op stil staat gaat hij af. Daarbuiten is het geluid prima. Iemand tips??

   • Jordy zegt:

    Het sluitergeluid is helaas niet uit te zetten, dit mag wettelijk niet mogelijk zijn zodat je niet stiekem foto’s zou kunnen maken. Dit is dan ook echt alleen uit te zetten als je je telefoon root en vervolgens de wijziging helemaal diep in de software aanbrengt. Helaas is dus voor de ‘reguliere’ gebruiker het sluitergeluid niet uit te schakelen.

    • Dat is onzin. Vanaf de S1 t/m de S3 is het sluitergeluid al uit te zetten. Op het begin deed hij het echter bij de S2 ook, maar na een update is dit weggehaald. Ik stoor me ook gigantisch aan dit “hulpmiddel”, dus hoop dat er iets aan gedaan wordt. Wettelijk is het in NL namelijk niet verplicht om een sluitergeluid te hebben.

     • sander zegt:

      als je het geluid van de telefoon uit zet is dat geluid ook weg.

 2. Willy Wonka zegt:

  Nice,
  Wat me opvalt is dat het RAM geheugen minder wordt belast. Waar ik eerst meestal rond de 900 a 1000 MB zat zit ik nu op 750 – 850.

  • Willy Wonka zegt:

   Overigens is mijn Galaxy inmiddels 2 x gecrasht sinds ik hem in het bezit heb. Zojuist voor de tweede keer met de nieuwe update. Beetje jammer.

 3. Weet iemand van jullie hoe ik van branded firmware naar unbranded firmware kan gaan met weinig risico’s mbt toestelverzekering?

  Alavast bedankt!

 4. Als ik het nu update ben ik dan al mijn smsjes, whatsapp berichten en foto’s kwijt? Ik heb het nog niet geupdate omdat ik dit eerst wil back uppen.

 5. Mitchel zegt:

  Ik merk weinig verschil ten opzichte van de vorige firmware.

  Verder ben ik net als VincentG opzoek naar de uitschakel instelling van het foto klikje. Deze wil ik graag uit hebben ik vindt dit erg vervelend namelijk. Iemand een idee hoe?

 6. dennis zegt:

  Heb veel meer ram geheugen over nu van 1.1 gb naar 700 mb usage vlotter dan die al was en batterij uithouding vebeterd. Zeer tevreden gebruiker

 7. Waar kan ik die update vinden?
  Bij mij staat er nog buildnr: ….UAMDC

 8. mitch zegt:

  Hee, precies toen ik dit las kreeg ik ‘m binnen 🙂

 9. Elisa zegt:

  Bij mij hapert de telefoon minder en hij is (nog) sneller. Als ik met de terugknop of home toets uit een applicatie wil, gaat die vloeiender. Update waar ik op wachtte, ergerde me er behoorlijk aan!

 10. Patjess_Place zegt:

  Ik heb de update ook binnen over OTA. Heb een Belgisch (LUX) toestel.

 11. Elisa zegt:

  Ik had alleen stiekem gehoopt dat de radio erbij zou zitten! Maar hier kan ik lang op wachten gok ik zo.

 12. Hejdar zegt:

  @ Elise

  Dan kan je er wel heel lang op wachten maar er zit geen radio in…

  http://www.samsunggalaxys4.nl/fm-radio-samsung-galaxy-s4/

 13. hee, een vraagje..
  kun je in de Watch On app, ook meerdere tv’s instellen?
  zo ja, hoe?
  Gr

  • kevin zegt:

   Je kan een kamer toevoegen. Dan kan je deze opnieuw instellen. En door tussen kamers te wisselen wissel je van afstandsbediening.

 14. Jeroen Grave zegt:

  Ik heb een vraag aan jullie allemaal, zoals jullie weten houd de telefoon het gegevensgebruik bij, nu is mijn vraag. Bij mij loopt deze op wat natuurlijk normaal is maar deze loopt bij minder gebruik ook terug wat ik nogal vreemd vindt. ??
  Iemand hier een verklaring voor of die dit ook heeft waargenomen ? Is dit zoals bij een auto een gemiddelde accus-radius?

  Mvg, Jeroen.

 15. Patjess_Place zegt:

  2 verschillende updates? Voor Nederland is het I9505XXUAME2 – I9505PHNAMDB.
  Voor Luxemburg is het I9505XXUAMDM – I9505OXXAMDC, waarom?
  Heb de LUX versie geupdated en heb nog nog steeds last van de rode gloed al ik door lijsten scrol 🙁 (Ga de PHN versie ff downloaden en die er is op zetten, zien of het daar mee verholpen is)
  Ram geheugen zit nu ook rond de 700mb.
  Ook als ik de camera opende werd er een firmware update gedaan, was dat bij jullie ook?

  • jeffrey zegt:

   Ja heb ook firmware update gehad bij openen camera. De focus en scherpstelling is bij mij aanzienlijk sneller geworden en als geheel voelt het toestel nog wat vloeiender. Heb de update direct gekregen en heb een toes tel via hi

 16. Patjess_Place zegt:

  Mijn reacties komen niet door?

 17. kevin zegt:

  Tele2 levert in ieder geval unbranded toestellen. Ik heb namelijk de update ook al.

 18. Veel problemen met een stabiele wifi verbinding. signaal is echter heel sterk. Verbinding valt steeds weg en komt weer terug. Help. Galaxy s4

 19. Angelo zegt:

  Tip: Je kan ook met twee vingers je notificatiescherm naar beneden schuiven, dan zie je direct alle sneltoetsen! Ik kan na de update mijn afstandsbediening niet meer verbergen in mijn notificatiescherm. Voor de rest, een nog snellere telefoon na de update.

 20. Rainier zegt:

  Voor de update geen last van die rode subpixels, nu juist wel is hier een oplossing voor … ?

 21. Hoe maak is macro foto’s met de galaxy s4
  Als ik de camera dicht bij een object houdt, krijgt de camara ‘m niet scherp.
  Met de galaxy s2 kon dit wel, doormiddel van macro in te schakelen.
  Macro button vindt ik niet terug in de galaxy s4.

  • Marvin zegt:

   Er is geen specifieke macro modus meer… bij mij werkt scherpstellen wel op dichtbijzijnde objecten als ik het handmatig doe, dwz het te focussen gebied op het scherm aantik… het effect is dan hetzelfde als van een aparte macromodus.

 22. Na deze update een spontane reboot gehad :/ Hopelijk blijft het bij deze ene keer

 23. Ahmet zegt:

  Na update werkt mijn kamera niet meer :S?
  Eerst kreeg ik de melding “kamera fout”. nu heb ik alleen maar een zwart scherm. Wat kan hier de oorzaak van zijn?

  • john995 zegt:

   Druk in het telefoon toetsenbord *#0*# en kijk of je camera test kunt vinden.of*#0011#service menu en kijk welke camera firmware je hebt staat er x0x dan is firmware niet geinstaleerd.
   Je kan ook kijken bij software control *#1234# of hardware control *#12580*369#
   Dit alles wel op eigen risico maar als je weet wat je doet kan er niks mis gaan.

 24. Danny zegt:

  Waarom kan ik mijn muziek niet op sd zetten?

 25. Mijn SGS4 loopt vast tijdens het bladeren door de fotogalerij.
  iemand bekend met dit probleem en reeds een oplossing hiervoor gevonden??
  Paar weken geleden een FW-update gedaan.
  BBversie I9505XXUAME2

 26. Om sluitergeluid uit te zetten heb ik een app gedownload. SilentSnap. Werkt prima, alleen irritant advertje als je camera wilt afsluiten, maar dat heb ik er graag voor over.

 27. Ik vind dat alles veel sneller werkt na de update. Ik lees bij somigen dat het geluid bij de camera blijf maken als het geluid uit staat bij mij is hij wel uit als ik mijn camera afsluit of een foto maak vaag maar vind de camera wel trager is geworden :(.
  kan iemand mij helpen al mijn foto’s zijn weg een foto van de 75 stond er nog in kan ik deze ergens nog terug krijgen? Wand een domme onzin foto bleef wel nog staan en de rest allemaal weg 🙁

 28. Mijn vriendin heeft mijn update uitgevoerd terwijl ik er tegen was.

  Maar nu kan ik niet eens fatsoenlijk wifi gebruiken of er staat ‘onstabiele netwerk’. Vreselijk gewoon. Ik krijg het sluitegeluid van de camera niet meer uit ook Drama.

  En die ### telefoon loopt constant vast.

  Updates dienen je te helpen maar ze brengen alleen maar ### met zich mee !!

 29. VenHeelun zegt:

  Heb de S4 een paar dagen en nu al een update.
  De stock-rom (bij toestel geleverd) kan geen goede IEEE 802.11ac verbinding.
  Dit is schijnbaar een bekend probleem bij veel S4 bezitters.
  Heeft iemand dit al uit geprobeerd met de nieuwe update?

 30. ben al mijn verborgen apps kwijt,kan iemand helpen na de update.

Laat wat van je horen

*