Een waterdichte Samsung Galaxy S4: Liquipel geruchten op herhaling

Vorig jaar rond deze tijd deed het gerucht herhaaldelijk de ronde dat de Samsung Galaxy S3 wel eens waterdicht danwel waterafstotend zou kunnen zijn. De oorzaak van dit gerucht was een waterafstotend goedje met de naam Liquipel. Nu is er Liquipel 2.0, en zijn er dus ook Geruchten 2.0: wordt de Samsung Galaxy S4 waterafstotend?

samsung-galaxy-s4-waterdicht-liquipel

Een waterafstotende telefoon heeft natuurlijk wel iets. Hoeveel mensen hebben al niet eens een toestel verloren aan het fenomeen ‘waterplas’, of – erger nog – ‘toiletpot’? Er is zelfs een lichte trend bespeurbaar in smartphoneland: Sony’s kersverse Xperia Z schijnt ook goed tegen water te kunnen, als we de PR praatjes en filmpjes mogen geloven. Met de verbeterde Liquipel komt dus terecht de droom van een waterdichte Galaxy S4 weer bovendrijven.

De vraag is natuurlijk in hoeverre een dergelijke ‘feature’ realistisch te verwachten is, of dat het precies zo is zoals ik het hierboven noem: een droom. Een Liquipel behandeling kost zo’n 80 dollar, en het is nog maar de vraag of een fabrikant het ziet zitten om een toestel zoveel duurder te maken – zelfs al kan Samsung natuurlijk een fikse korting krijgen als ze enige tientallen miljoenen toestellen willen laten behandelen.

En eigenlijk – stiekem bijna – zijn Samsung’s toptoestellen al behoorlijk waterbestendig. Als ik het onderstaande filmpje bekijk (vanaf pakweg 7:10) van een Galaxy S3 die toch echt kopje onder gaat, bekruipt mij het gevoel dat een Liquipel coating voor de Galaxy S4 misschien wel helemaal niet nodig is. Sterker nog: mijn eigen Galaxy S3 heeft al flinke hoeveelheden water te verduren gehad sinds ik hem heb (ja, ik ben slordig). En het deerde niet. Er is zelfs een filmpje van een S3 die een wasbeurt in de wasmachine prima doorstaat (HIER).

De vraag die Liquipel in haar eigen reclame filmpje stelt – Can Your Phone Survice This? – is dus waarschijnlijk toch wel met ‘ja’ te beantwoorden. Of de Galaxy S4 nu wel of niet van een of andere fancy, maar dure coating wordt voorzien. Mits de S4 natuurlijk net zo solide in elkaar blijkt te zitten als de Galaxy S3.

Disclaimer: bovenstaande is mijn mening danwel verwachting. Ik ben niet verantwoordelijk voor verdronken toestellen ‘omdat die gast van SamsungGalaxyS4.nl had gezegd dat dat wel kan’ – niet m.b.t. Galaxy S3’s, en ook niet m.b.t. Galaxy S4’s. Gewoon, niet.

(via)

Reacties

  1. Roelof zegt:

    Al iets meer bekend over dit gerucht? Wat zou het fijn zijn dat je gewoon onder water ook kan bellen!

  2. john995 zegt:

    watertest heb ik zo mijn twijfels over of wel zelfde toestel is wat uit die zak kwam.

Laat wat van je horen

*