Een bril voor je Samsung Galaxy S4?

Hoewel het volgende gerucht absoluut niet verifieerbaar is, en dus het lekkerst smaakt met een flinke korrel zout, is het wel interessant. Volgens een tipgever zou Samsung mogelijk bezig zijn met een bril, al dan niet als accessoire bij de Galaxy S4. Inderdaad, een bril. Klinkt gek? Nou, nee hoor – niet sinds Google Glass met enige regelmaat wolken stof doet opwaaien.

samsung-galaxy-s4-glasses

Google Glass (afb.: google.com)

Er is op dit moment een beweging gaande in smartphone land. Steeds meer fabrikanten zijn op zoek naar nieuwe manieren om bestaande mobiele technologie in te zetten. Niet dat de bekende smartphones plotsklaps ouderwets zijn, maar het wordt langzaam duidelijk dat de grenzen van het traditionele smartphone concept bereikt zijn. Een full HD scherm, een 13 megapixel camera, en altijd maar weer min of meer dezelfde platte, rechthoekige vorm – veel rek zit er niet meer in.

Van Google weten we al lang dat er druk gewerkt wordt aan een bril – pardon, Glass – waar allerlei belangrijke functies in geïntegreerd zijn. En onlangs dook het nieuws op dat ook Microsoft mogelijk aan een soortgelijk concept werkt. Daarnaast zijn zowel Apple als Samsung druk doende met een eigen smartwatch concept – een smartphone in de vorm van een horloge. Sterker nog: een onderdeel van Project J – het project waarbinnen Samsung de Galaxy S4 ontwikkelde – ís die desbetreffende smartwatch.

Samsung zou Samsung niet zijn als er braaf op één paard – een smartwatch – werd gewed. Dus is het idee dat er mogelijk ook aan een bril wordt gewerkt eigenlijk best wel logisch. De grote vraag op dit moment is of een dergelijke bril – gokje: S Glass of Galaxy Glass? – als zelfstandig apparaat wordt ontwikkeld, net als de smartwatch van Project J, of dat deze – zoals mijn bron denkt – in eerste instantie als accessoire voor de Galaxy S4 op de markt zal komen.

samsung-galaxy-s4-bril-transparante-oled

Prototype van Samsung’s tranparante Amoled technologie (afb.: etnews.co.kr)

Een andere interessante vraag die dan opdoemt, is of dit dan misschien de eerste échte toepassing wordt waarin we Samsung’s transparante Amoled technologie tegen zullen gaan komen.

Nogmaals, neem dit gerucht met een korreltje zout. Hopelijk duikt er binnenkort meer informatie op!

(bedankt, tipgever)

Laat wat van je horen

*