Dit is ‘m dan: de Samsung Galaxy S4

En daar is hij dan: de enige echte, langverwachte, en veel besproken Samsung Galaxy S4. Dít is het toestel dat het enorme succes van de Galaxy S3 verder moet gaan uitbouwen. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aspecten van de S4 – de komende tijd kun je hier uiteraard veel meer lezen over individuele features, specificaties, en natuurlijk de beste bestelmogelijkheden.

samsung-galaxy-s4-pers-1

Het blijkt dat de eerdere deze week opgedoken afbeeldingen van een Galaxy S4 prototype redelijk dicht bij de uiteindelijke toestelversie liggen – evenals de technische specificaties. Ja, de Galaxy S4 is voorzien van de Exynos 5 Octa processor óf een Snapdragon 600 processor van Qualcomm (vermoedelijk komt deze laatste naar ons land, maar dit moet nog bevestigd worden), en ja, het scherm is een 4,99 inch 1080p Full HD Amoled display met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. De batterij is een flinke, met een capaciteit van 2600 mAh, ondanks dat het toestel maar 7,9 millimeter dun is.

samsung-galaxy-s4-pers-4samsung-galaxy-s4-pers-2samsung-galaxy-s4-pers-3

De body van de Galaxy S4 is, zoals verwacht, voornamelijk gemaakt van polycarbonaat en daardoor licht én sterk. In principe is dit vergelijkbaar met de Galaxy S3, maar voor de S4 is Samsung afgestapt van de glossy look van de S3. Opvallend is dat de Galaxy S4 ondanks het grotere scherm een fractie kleiner (smaller, dunner) is dan de S3. Het toestel zal beschikbaar zijn in twee kleuren: Black Mist, en White Frost – maar iets zegt mij dat Samsung in de loop van het jaar het kleurenspectrum zal uitbreiden.

Zoals verwacht heeft Samsung de Galaxy S4 propvol gestopt met heel, héél veel features: van de Air Gesture interface, waarmeehet toestel kunt bedienen zonder het scherm aan te hoeven raken (ook mét handschoenen aan, overigens!), tot de veelbesproken Smart Scroll en Smart Pause functies die ervoor zorgen dat de S4 op jouw blik reageert. Smart Scroll zorgt dat de tekst op het scherm scrollt als jouw blik bij de onderrand van het scherm aankomt, en Smart Pause pauzeert een video als je tijdens het kijken afgeleid wordt.

samsung-galaxy-s4-pers-5samsung-galaxy-s4-pers-6

 

Niet alleen heeft Samsung een hoop nieuwe functies aan het toestel toegevoegd, maar de TouchWiz Nature UX is ook van een aardige makeover voorzien – eronder ligt Android 4.2.2, wat op dit moment de allernieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem is.

galaxy-s4-verge-2

(afb.: The Verge)

Verder is de Galaxy S4 voorzien van een infrarood zender, waardoor het toestel als afstandsbediening van allerlei apparaten kan dienen, en van eigen sensoren voor het meten van temperatuur en luchtvochtigheid. Aan de camera zal ik binnenkort een apart artikel wijden (net als aan alle andere features), want ook die zit weer boordevol met mogelijkheden en leuke trucs.

galaxy-s4-verge

(afb.: The Verge)

Al met al biedt de Galaxy S4 een stevige upgrade ten opzicht van de S3, met véél snellere hardware, een groter en scherper scherm, een camera die er ook flink op vooruit is gegaan, en flink wat nieuwe mogelijkheden.

De Samsung Galaxy S4 ligt wereldwijd waarschijnlijk vanaf eind april in de winkels – de precieze datum kan ik binnenkort melden, evenals de eerste prijzen. Voor nu is het aardig om te weten dat er in Duitsland al aanbiedingen zijn opgedoken voor 649 euro voor een los toestel – dit ligt aardig in de lijn der verwachting. Maar zoals gezegd: binnenkort kan ik hier veel meer over melden.

Wil je een bericht ontvangen zodra de Galaxy S4 officieel leverbaar is in Nederland? Schrijf je dan in voor onze email notificatie, rechtsboven op de pagina!

 

Reacties

 1. Ik wil de galaxy s4 kopen mits er een headset accesoires bijkomt zoals de Xperia Z dat kan met NFC.. Dat mis ik dan wel aan Samsungs presentatie. Ik hoop dat er binnenbork nieuws over komt.

 2. Ik hou van Samsung. Alleen jammer dat hij weer zo plastic is:(

 3. HOE KOM JE ERBIJ DAT WAARSCHIJNLIJK DE SNAPDRAGON VERSIE HIERHEEN KOMT? ,(sORRY VOOR DE HOOFdLETTERS TELEFOON IS NAAR DE KLOTEN TIJD VOOR EEN NIEUWE 😛

 4. Nu dat ik weet dat ie ook als afstandsbediening gebruikt kan worden moet k m al helemaal hebben joh!!!

 5. Aroena zegt:

  heeft ie nou ook een aluminium rand?

 6. Ayodele zegt:

  Waarom denk/gok je dat waarschijnlijk de Snapdragon versie naar Nederland komt? Ik dacht toch dat de Exynos versie de internationale versie zou worden.

  • Marvin zegt:

   Yep, maar omdat Nederland tegenwoordig ook tot de landen met een 4G netwerk behoort – al is het vrij beperkt nog – schijnt hier dus de versie te komen die efficiënter met zo’n netwerk om kan gaan… en dat is de Snapdragon processor.

 7. Jan van Rijswijk zegt:

  Ik zag zojuist dat KPN en Hi hem al aanbieden. de prijs is niet zoveel hoger dan de SGS3. Ook de mogelijkheid tot 4G, maar alleen met duurdere bundel. Tevens de mogelijkheid om uit te vinden of en wanneer 4G beschikbaar is bij jou in de buurt.

 8. Joeyjoey zegt:

  Ik zag op de site van kpn staan dat de s4 wel met een 8-core processor komt. Nu ben ik echt helemaal de weg kwijt, wat wordt het nu?

Laat wat van je horen

*