DisplayMate: scherm van de Samsung Galaxy S4 is indrukwekkend

Uhm, wie? Nou, DisplayMate is alleen maar dé standaard op het gebied van schermcalibratie. Of anders gezegd: die mensen hebben echt onzettend veel verstand van wat nou precies een goed scherm tot een goed scherm maakt. En ze vinden het Super Amoled scherm van de Samsung Galaxy S4 dus indrukwekkend. Mooi toch?

samsung-galaxy-s4-displaymate

(afb.: Anandtech)

Helemaal uit de lucht komt het allemaal niet vallen. Eerder al gaf DisplayMate’s baas – Raymond Soneira – aan erg enthousiast te zijn over de nieuwe manier waarop Samsung haar next generation Amoled scherm in de Galaxy S4 heeft geïmplementeerd, en dan met name de Adapt Display technologie. Daarnaast bleek uit tests van een Russische website al dat de weergave van het Super Amoled scherm natuurgetrouwer is dan menig LCD scherm.

Nu heeft DisplayMate de schermen van de Galaxy S4, de Galaxy S3 en de iPhone 5 naast elkaar gelegd, en wederom blijkt het scherm van de S4 de beste kleur- en witweergave te hebben. Tot nu toe waren dit juist de sterke punten van LCD schermen zoals dat van de iPhone 5 – maar de rollen lijken nu omgedraaid.

Wie graag álle – en ja, ik bedoel álle, want ze hebben er werk van gemaakt – details wil weten, vindt DisplayMate’s rapport HIER. Ik zie het gewoon maar als nóg een reden om iedereen die morgen al zijn Galaxy S4 in ontvangst mag nemen veel plezier te wensen! (Jaja, ik moet nog wachten…)

Reacties

 1. Marvin heb jij enig idee of je s4 morgen kan bezichtigen in de winkels?

 2. Willy Wonka zegt:

  Crap, ik kom er dus net achter dat je met de Samsung geen apps naar de externe SD kaart kan verplaatsen! Wat heb je dan aan de 64GB SD kaart? Rooten ga ik voorlopig nog niet doen. Dit vind ik een behoorlijke tegenvaller.

  • Marvin zegt:

   Dat had ik eerst ook op m’n Note 2 – maar eigenlijk past er best een hoop in de interne opslag, zolang je foto’s en video’s gewoon direct op SD opslaat (en muziek natuurlijk ook). Tenminste, dat is mijn ervaring 🙂

   • Willy Wonka zegt:

    Ja, idd ik zat net ff te kijken bij mijn huidige phone en daar heb ik ook maar 2 gb aan apps op staan. Als je idd maar foto’s, muziek en video’s kan opslaan op de SD kaart.

    • Marvin zegt:

     Je kunt in de camera app gewoon instellen dat ‘ie alles direct op SD opslaat, dus dat gaat verder zonder dat je ermee bezig hoeft te zijn.

     • Willy Wonka zegt:

      O dan gaat dat wel goed komen. In de handleiding van de Galaxy staat dat de telefoon m4a audio bestanden ondersteunt. Dus vraag me af of hij dan ook direct muziek uit de iTunes store kan afspelen zonder eerst de boel te converten. Morgen tussen 8 en 10 mag ik de telefoon in ontvangst nemen dus zal het direct even testen.

     • Willy Wonka zegt:

      Hmm itunes bestand convert de Galaxy S4 automatisch als je ze op de SD kaart zet works like a charm.

     • Willy Wonka zegt:

      Ok je hoeft itunes bestanden niet om te zetten. S4 speelt gewoon m4a af. Super nice dus. Mkv 264 speelt het toestel ook af met srt ondertitels.

 3. Tussen 8:30 en 9:40 heb ik ‘m binnen!

 4. Ik heb hem binnen en hij is fantastisch!

 5. Roelof zegt:

  Tussen 14.00-16.00 neem ik hem in ontvangst!

 6. Nog helemaal niks gehoord van redcoon geen mail niks…

 7. Waar zitten jullie en zijn ze zwart of wit?

 8. Roelof zegt:

  Phonehouse priority club en krijg hem in de kleur black mist!

 9. Coolblue zwart

 10. Ik krijg mijn Frost White tussen 11:20 en 13:20. Ik zit vol spanning te wachten tot de bel gaat!

 11. wesley zegt:

  vandaag langs de hi winkel geweest en ze zeiden dat de zwarte pas aankomende week leverbaar is ze hadden alleen de witte!

 12. Willy Wonka zegt:

  Zal ik een screenprotector op de phone plaatsen of zal een case / pouch voldoende bescherming bieden in combinatie met het Gorilla 3 glas?

Laat wat van je horen

*