4,99 inch 1080p Amoled display Samsung Galaxy S4 mogelijk al eerder te zien

Volgens de laatste geruchten bestaat de kans dat Samsung het scherm van de Galaxy S4 – een heuse 1080p Full HD Super Amoled met een diagonaal van 4,99 inch – al op de Consumer Electronics Shows begin 2013 zal tonen aan de wereld.

(afbeelding: Gizmodo)

Na een periode van welles-nietessen rond de mogelijkheid dat Samsung de Galaxy S4 zal uitrusten met een 1080p Full HD Amoled display, lijkt het inmiddels meer en meer zeker dat dit dus wél het geval zal zijn. Er duiken simpelweg teveel signalen op dat de Koreanen er inmiddels goed in slagen om Amoled schermen te produceren met de benodigde pixeldichtheid van rond de 440 pixels per inch (ppi).

Volgens een ingenieur van Samsung’s Mobile Display tak heeft de nieuwe generatie Amoled schermen een pixeldichtheid die meer dan 100 boven die van het Retina scherm van de iPhone 5 ligt. En aangezien deze laatste een pixeldichtheid heeft van 326 pixels per inch, lijkt de beste man direct te refereren naar de illustere dichtheid van 440 ppi.

Algemeen wordt aangenomen dat 2013 het jaar wordt waarin 1080p Full HD langzaam de norm zal gaan worden in high-end smartphone land. Als het Samsung lukt om een Amoled scherm van een dergelijke scherpte te produceren is de kans groot dat de Galaxy S4 – net als de S2 en de S3 ervoor – dé Android smartphone van het jaar zal worden.

Op zich is er dus weinig verrassends aan de hand op één ding: het lijkt erop dat Samsung haar nieuwe ultra-hoge resolutie Amoled schermen al vóór de Galaxy S4 zelf wil gaan onthullen, op de Consumer Electronics Show (CES) die van 8 t/m 11 januari 2013 gehouden wordt in Las Vegas. Mogelijk hoeven we dus niet tot mei te wachten om alvast een klein voorproefje te krijgen van de techniek die de Galaxy S4 zal brengen.

Wij twijfelt of een 1080p resultie op een smartphone nog wel uitmaakt, kan een blik werpen op de bovenstaande afbeelding, waarop verschillende schermtypen van verschillende toestellen onder de loep zijn gelegd. Het scherm van de HTC Droid DNA heeft een 1080p resolutie, en het moge duidelijk zijn dat de pixels een stuk kleiner, en het beeld dus scherper is dan dat van de concurrenten.

(via)

Laat wat van je horen

*