De Samsung Galaxy S4 in 2014

En dat was dan weer 2013 – het jaar waarin de Samsung Galaxy S4 gelanceerd werd na een ware mediahype, en alle Android-smartphone-verkooprecords wist te verbreken. En hoewel 2014 weer nieuwe smartphones zal brengen, is de Galaxy S4 natuurlijk allesbehalve ‘oud’. Sterker nog: ook op dit moment is het in veel winkels de bestverkopende smartphone. Wat kun je als (toekomstig) Galaxy S4 bezit(s)ter zoal verwachten, de komende twaalf maanden?

samsung-galaxy-s4-updates-prijs-2014

Updates

Als eerste is het natuurlijk onvermijdelijk om vooruit te blikken naar toekomstige softwareupdate voor de Galaxy S4. In feite is Android versie 4.3 nog kersvers, maar recent wie het nieuws een beetje volgt kon onlangs al lezen dat Android 4.4 – jaja: ‘KitKat’ – aan de horizon verschenen is. Op dit moment is Samsung al druk doende met de ontwikkeling van deze update, en optimistische bronnen beweren zelfs dat de S4 al vroeg in 2014 de sprong naar deze allernieuwste Android versie gaat maken. Of dit laatste klopt is lastig te voorspellen – Samsung zelf heeft in ieder geval nog geen uitspraken gedaan. Hou er in ieder geval rekening mee dat je een dergelijke update niet vóór, pakweg, februari of maart zult zien verschijnen op jouw toestel – mogelijk dat Samsung zelfs de onthulling van de Galaxy S5 zal afwachten.

Maar één ding is natuurlijk overduidelijk: Android 4.4 KitKat komt zeker naar de Galaxy S4, en de verwachting is dat deze de prestaties van het toestel flink zal verbeteren. Android 4.4 werd namelijk ontwikkeld om ook op goedkopere, midrange smartphones ontzettend soepel te draaien. En hoewel de S4 in 2014 misschien niet helemaal meer de cutting edge zal zijn van mobiele technologie – midrange wordt hij voorlopig echt niet. Daarvoor is de hardware simpelweg veel te krachtig.

Oké, Samsung zit niet stil. Maar Google ook niet. En dus blijft Android niet steken bij versie 4.4 – evenmin als de Galaxy S4. Dus ook ná ‘KitKat’ zullen er nog updates naar het toestel komen. Net zoals de Galaxy S3 vorige week nog een update kreeg naar Android 4.3, zal de Galaxy S4 in het najaar van 2014 de stap voorbij Android 4.4 zetten. Wat dit concreet betekent is natuurlijk nog niet bekend – daarvoor zal Google eerste de volgende Android variant moeten lanceren.

Prijs

Alle vooruitzichten met betrekking tot toekomstige updates voor de Galaxy S4 zijn natuurlijk interessant voor iedereen die er nú eentje heeft, of zich afvraagt hoe lang het toestel nog up-to-date zal blijven als je ‘m nu of binnenkort wilt aanschaffen. Voor deze laatste groep is het natuurlijk ook aardig om te weten wat de prijs van de S4 zal gaan doen in de toekomst, zeker na de introductie van de Galaxy S5.

De verwachting is (uiteraard) simpel: deze prijs zal langzaam maar gestaag blijven dalen. Met een beetje zoekwerk vind je er nu één voor pakweg drie tientjes per maand, en over een half jaar zullen er steeds vaker aanbiedingen te vinden zijn met een kostenplaatje rond de 25 euro per maand – inclusief toestel, wel te verstaan. Dus als je huidige smartphone binnenkort aan vervanging toe is, doe je er goed aan onze Galaxy S4 aanbiedingen pagina in de gaten te houden, evenals ons regelmatige bijgewerkte overzicht met daarin de goedkoopste Galaxy S4 abonnementen.

De beste wensen

Rest mij hier nu alleen nog alle bezoekers van SamsungGalaxyS4.nl een ontzettend toffe jaarwisseling te wensen – ook na 1 januari zijn wij er met het laatste nieuws, en de beste tips en aanbiedingen voor de Galaxy S4.

Gelukkig nieuwjaar!

Reacties

  1. Ik wil iedereen en vooral de mensen achter SamsungGalaxyS4.nl ook een heel fijne jaarwisseling wensen.

  2. Marvin.ga je ook een nieuwe side maken betreft de galaxy s5?
    Groeten en een gezond 2014

  3. Jan Christoffer zegt:

    Jullie ook thx voor de vette fan page die jullie uiteraard up to date houden!

Laat wat van je horen

*