De Samsung Galaxy S4: niet groter, wél meer scherm (dan de Galaxy S3 en de HTC One)

Een snelle blik op de technische specificaties van de Samsung Galaxy S4 laat zien dat het toestel over een beeldscherm beschikt met een diagonaal van 5 inch. Of, oké, 4,99 inch (12,7 cm). Er zijn dan ook heel wat mensen die er vanuit gaan dat de Galaxy S4 een stapje groter is geworden ten opzichte van de Galaxy S3, die met een 4,8 inch scherm is uitgerust. Tijd om wat duidelijk te scheppen dus. En voor het gemak zet ik de HTC One er ook maar even naast…

samsung-galaxy-s4-vergelijking-grootte-galaxy-s3-htc-one

V.l.n.r.: de Galaxy S3, de Galaxy S4 en de HTC One – alledrie op dezelfde schaal afgebeeld

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Galaxy S4 is kleiner dan de Galaxy S3! Niet heel erg veel, maar toch. Beide toestellen zijn 136,6 millimeter lang, maar de Galaxy S4 is 69,8 millimeter breed, en de S3 70,6 millimeter. Daarnaast is de Galaxy S4 7,9 millimeter dik –  oftewel 0,7 millimeter dunner dan de S3.

De HTC One is met een breedte van 68,2 millimeter iets smaller dan de Galaxy S4 – en bijna een millimeter langer. Het grootste verschil zit ‘m hier in de dikte: de One is 9,3 millimeter dik, en de S4 dus 7,9 millimeter.

Inderdaad, het is nogal een gemuggenzift – alle toestellen zijn dus op een haar na even groot. Waar wél duidelijk een verschil in zit, is de schermgrootte: het vijf inch scherm van de Galaxy S4 is duidelijk groter dan het 4,8 inch scherm van de Galaxy S3, of het 4,7 inch display van de HTC One.

samsung-galaxy-s4-vergelijking-grootte-galaxy-s3-htc-one-scherm

Laat wat van je horen

*