De processor van de Galaxy S4: Exynos 5410 a.k.a 5 Octa. Aangenaam!

Na de onthulling van de Exynos 5 Octa processor tijdens de Consumer Electronics Show een paar weken terug, blijft Samsung wat terughoudend met het bekendmaken van exacte details van dit knap stukje huisvlijt. Maar in ieder geval hebben we nu een afbeelding en een productcode van wat vermoedelijke de ‘motor’ zal zijn van de Samsung Galaxy S4.

samsung-galaxy-s4-exynos-5-octa-5410-soc

Van de afbeelding worden we natuurlijk niet ontzettend veel wijzer. Op dit soort foto’s zien alle SoC’s er toch min of meer hetzelfde uit – het zijn en blijven priegeldingen die je gegarandeerd zou kwijt raken als ze niet netjes ingepakt zouden zitten in een smartphone.

Wat wél verrassend is (voor sommige geïnteresseerden dan) is de codenaam: deze luidt niet, zoals eerder gedacht, Exynos 5440, maar Exynos 5410. Omdat het tweede getal van Samsung’s nummeringschema staat voor het aantal rekenkernen, is nu dus zeker dat Samsung’s technici de processor toch echt als een quadcore model beschouwen – ook al wordt deze in de volksmond nu al vaak ‘octacore’ genoemd. Maar het blijft dus een dubbele quadcore processor, anders had Samsung ‘m wel Exynos 5810 genoemd.

Hoewel het inmiddels ontzettend logisch lijkt dat dít dus de processor van de Samsung Galaxy S4 zal worden, is dit natuurlijk nog niet zeker. Ik kan me eigenlijk amper voorstellen dat Samsung een dergelijke krachtpatser onthult, om ‘m vervolgens níet in de Galaxy S4 te stoppen. Maar een heel kleine slag om de arm blijft voorlopig niet af te raden…

(via 1, 2)

Laat wat van je horen

*