De draadloos oplaadbare Samsung Galaxy S4: optioneel

Ruim een week geleden speculeerde ik hier nog over de zin en onzin van een draadloos oplaadbare Samsung Galaxy S4. Volgens een nieuwsbron uit Zuid-Korea zelf zal de Galaxy S4 inderdaad draadloos oplaadbaar zijn – mits je de benodigde accessoires aanschaft.

galaxy-s4-draadloos-opladen

De Galaxy S4 krijgt het systeem dat al voor de S3 was aangekondigd, maar tot nu toe niet op de markt verscheen

Samsung wilde naar het schijnt eigenlijk een compleet nieuwe technologie inzetten voor haar S4: resonant magnetic coupling. Op deze manier is het niet noodzakelijk het toestel op één specifieke plek – het oplaadstation – te leggen, maar laadt het toestel zich op zolang deze zich binnen een straal van een meter of twee van de lader bevindt.

Echter, je voelt hem al aankomen: helaas is deze technologie nog niet klaar voor massaproductie en gebruik. En dus maakt Samsung voor de Galaxy S4 gewoon een speciale achterklep, en een laadstation waarmee je het toestel kunt laden door hem bovenop de lader te leggen – de ‘traditionele’ manier van draadloos laden die ook al voor de Galaxy S3 was aangekondigd (maar helaas nog steeds niet verkrijgbaar is). Lader en achterklep zullen dus als accessoires verkrijgbaar zijn, maar niet tot de standaarduitrusting van de S4 behoren.

Al met al niks verrassends dus, en wat mij betreft geen reden tot ophef – je kunt nú al een dergelijke draadloze oplaadset voor heel veel smartphones kopen. Persoonlijk heb ik dan liever gewoon een kabel van een meter of twee. Dan kun je tenminste nog iets met je toestel doen, omdat deze niet precies op één plek hoeft te blijven liggen. Ja toch?

(via)

Laat wat van je horen

*