Tip: makkelijk switchen naar de Samsung Galaxy S4 (vanaf sommige andere Galaxy telefoons)

Voor iedereen die net een kersverse Samsung Galaxy S4 heeft, én daarvoor een andere Galaxy smartphone had met NFC en WiFi Direct (lees: de Galaxy S3 of de Note 2), is er nu een handige app die het overzetten van al je gegevens erg makkelijk maakt: Smart Switch.

samsung-galaxy-s4-gegevens-overzetten-smart-switch

Smart Switch is, voor zover ik het begrijp, in feite gewoon een specifieke toepassing van Samsung’s S Beam functionaliteit, waarmee je op toestellen die het ondersteunen – toestellen dus met NFC en WiFi Direct – al eerder heel simpel bestanden kon uitwisselen door twee telefoons tegen elkaar te houden.

Door middel van de Smart Switch app kun je contacten, je agenda, memo’s, foto’s, muziek, video’s, documenten en wallpapers direct naar je nieuwe Galaxy S4 overzetten, zonder daar erg veel moeite voor te hoeven doen. Natuurlijk kun je door middel van je Google account – die je nodig hebt op een Android smartphone – ook de meeste belangrijke gegevens direct overzetten. Maar dit gaat dan weer net niet zo simpel als via Smart Switch. Het werkt echter wel met andere apparaten dan het selecte gezelschap recente Galaxy toestellen dat met S Beam is uitgerust.

De app vind je in de Play Store, en wel HIER.

(via)

Reacties

 1. J van Velt zegt:

  ik heb net de S4 en wacht op m’n microSimkaart; hiervoor had ik de Galaxy Y 5360. Hoe krijg ik makkelijk al mijn contacten over naar de S4?

  • inge__ zegt:

   wat staat hierboven…..lees dat maar eens door.
   ook kan je samsung kies op je pc zetten en daar een backup maken van alles

 2. Zojuist alle data overgezet (contacten, muziek, video etc) van een volledige backup van een Nokia C3 naar een Samsung S4 mini m.b.v. Smart Switch: werkt perfect! Gebruik na het overzetten het programma Samsung Kies op je PC (zeg maar de telefoon suite) om de data verder te beheren.

 3. Ik heb nog geen steeds geen duidelijkheid of ik nu apps ook over kan zetten en dat ze meteen werken. Wil straks een complete backup maken van de SIII naar de Note III zodat ik meteen mijn sygic navigatie weer kan gebruiken. Kan dit nu wel of???

 4. Super goeie app. Werkt uitstekend.

 5. Had eerst een samsung s2 nu een s4
  Bij de s2 kon ik bij kies al mijn contacten zien, moest voor de s4 kies 3 installeren, maar krijg nu mijn contacten niet meer te zien.
  Hoe los ik dit op?

 6. johan zegt:

  zelfde probleem als Ab, hoe zet ik mijn contacten van kies 2.4 over naar kies 3.

 7. Corrina zegt:

  Werkt perfect: scheelt een hoop tijd, en is veel sneller en makkelijker dan Samsung Kies. Top!

 8. Ik snap er niets van. Hoe kan ik nu een app uit de google play store op mijn nieuwe S4 zetten, als er geen SIM kaart in zit??
  Wil mijn gegevens van mijn oude S2 omzetten naar mijn nieuwe S4.
  Bedankt, Petra

 9. Nico Oosterom zegt:

  Goedemorgen, Ik ga van een S3 mini naar S4 mini en ik krijg geen nieuwe simkaart.
  Mijn PC is een HP met windows 8. Lukt het dan ook?

 10. Goedenavond,
  Iemand ervaring met het overzetten v gegevens via de Samsung switch app bij de s4 duo sim? Herhaal je dan het proces per simkaart??

 11. Hoe zet je backup oude tel die alleen werkt met Kies 2.4 over naar nwe telefoon waarvoor ik Kies 3 moest installeren?

Laat wat van je horen

*