Chinese Samsung Galaxy S4 nu op video te zien: toch ‘the real thing’?

Gisteren doken er al een flinke stapel foto’s op van een Chinese dual sim versie van de Samsung Galaxy S4. En hoewel er allerlei details te zien waren die twijfel deden onstaan over de geloofwaardigheid van het toestel, lijkt een vannacht gemaakte video van het toestel een einde te maken aan de twijfel. De kans is groot dat het hier inderdaad om de Galaxy S4 gaat. Of het de uiteindelijke versie is die Samsung over twee dagen zal onthullen blijft natuurlijk de vraag.

samsung-galaxy-s4-video-hands-on-china

In ieder geval wordt er een hoop gedetailleerde informatie over de S4 door de video bevestigd. Ja, het toestel heeft Samsung’s Exynos 5 Octa processor, een 13 megapixel camera (zonder 3D franje), en een batterij met een capaciteit van 2600 mAh.

samsung-galaxy-s4-batterij-2600-mah

Daarnaast ben ik geneigd om – aan de hand van de kleurweergave – te denken dat het toestel voorzien is van een Amoled, of mogelijk een Pholed beeldscherm (Phosphorescent Organic Light Emitting Diode), maar eerlijk is eerlijk: dit is nagenoeg niet te beoordelen aan de hand van een YouTube video.

Ook krijgen we nog een keer goed te zien dat deze versie van de Galaxy S4 voorzien is van een metaalachtige rand. Of het hier gaat om aluminium, of toch om een nep-metalen finish valt niet uit de video op te maken.

Wat betreft het design van de Galaxy S4: deze is sterk gebaseerd op de lijn die vorig jaar al werd ingezet met de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2. Dit is natuurlijk niet geheel onlogisch: never change a winning team, zeg maar. Toch is de kans groot dat het toestel in de video niet de uiteindelijke toestelversie is – al was het maar omdat de body grijs is. De ‘echte’ Galaxy S4 komt in het zwart en wit op de markt. Tevens is bekend dat de getoonde dual sim Galaxy S4 voorlopig alleen naar de Chinese provider China Unicom komt. Het is dus ook niet de ‘internationale’ versie met productcode GT-I9500.

Al met al maakt de opgedoken video één ding duidelijk: de kans is groot dat Samsung voor het design van de Galaxy S4 geen radicale koerswijzigingen in gedachten heeft.

(via 1, 2)

 

Reacties

 1. Willy Wonka zegt:

  Ik zie de 14e wel hoe hij eruit komt te zien. Vind het raar dat de voorkant helemaal zwart is en de achterkant wit. De Note2 is aan de voorkant en achterkant wit…

 2. Yassin Najja zegt:

  Veel te dik en te simpel voor samsung. dit is het volgens mij niet. maar dat zullen we morgen zeker weten 🙂

 3. Laurens zegt:

  eerlijk gezegd hoop ik dat het een galaxy s3 is
  die meneer heeft gewoon erg kleine handen…..

  als het design zo blijft als dat het nu is
  dan koop ik toch maar een s3…

  dit lijkt wel een beetje op het scenario van de iPhone 5…

 4. hopen dat ie er ongeveer zo uit gaat zien, prachtig!

 5. Roelof zegt:

  Ik hoop het ook niet.. Zal een tegenvaller voor samsung zijn

 6. Deze lijkt veel op de ativ die collega net sinds 2 dagen heeft alleen dan met android sturing
  Hoop stiekem dat de s4 toch iets andere vorm geving krijgt alleen maar om wat verschil te hebben ten opzichte van de ativ

  We gaan het zien nog 2 dagen !

 7. hallo van mij doet t niet zo goed mij toestel is vansamsung,maar als ik start komt cocois iik een ikoon…vraag me af of t een ander soft ware in moet…

  graag reactie aub en waar ik het zal ltn doen..

Laat wat van je horen

*