Camera test: Samsung Galaxy S4 versus Sony Xperia Z (update: +video/audio vergelijking met iPhone 5 en HTC One)

Nadat je hier een paar dagen terug al kon lezen over de nieuwe features van de camera van de Samsung Galaxy S4, is het nu tijd om de kwaliteit ervan onder de loep te nemen. Als referentie doet de Xperia Z dienst – Sony’s topmodel smartphone voor dit jaar, die naast een 1080p full HD LCD scherm uitgerust is met een 13 megapixel camera. Dit alles met dank aan GSMArena, natuurlijk!

camera-test-samsung-galaxy-s4-versus-sony-xperia-z

Overigens is het onderstaande niet alleen een camera vergelijking tussen de Galaxy S4 en de Xperia Z – het is ook de eerste keer dat we een glimp krijgen van de kwaliteit van de camera van de S4. Het toestel waarmee de foto’s gemaakt zijn draait nog niet op de uiteindelijke software, dus mogelijk zijn de resultaten met de versie van de Galaxy S4 die in de winkels zal komen te liggen nog beter.

 

Foto’s

Van iedere grote foto heb ik twee stukjes eruit gelicht, zodat het mogelijk is om de fijne details te vergelijken zonder dat je tussen verschillende vensters hoeft te wisselen. Klik op de grote foto’s om de volledige afbeelding te zien.

Samsung Galaxy S4:

samsung-galaxy-s4-camera-sample-gsmarena-1

Sony Xperia Z:

sony-xperia-z-camera-sample-gsmarena-1

Details – links de Galaxy S4, rechts de Xperia Z:

galaxy-s4-detail-1xperia-z-detail-1

galaxy-s4-detail-2xperia-z-detail-2

 

Samsung Galaxy S4:

samsung-galaxy-s4-camera-sample-gsmarena-2

Sony Xperia Z:

sony-xperia-z-camera-sample-gsmarena-2

Details – links de Galaxy S4, rechts de Xperia Z:

galaxy-s4-detail-3xperia-z-detail-3

galaxy-s4-detail-4xperia-z-detail-4

 

Samsung Galaxy S4:

samsung-galaxy-s4-camera-sample-gsmarena-3

Sony Xperia Z:

sony-xperia-z-camera-sample-gsmarena-3

 

Details – links de Galaxy S4, rechts de Xperia Z:

galaxy-s4-detail-5xperia-z-detail-5

galaxy-s4-detail-6xperia-z-detail-6

 

Video

Gelukkig waren de mensen van GSMArena ook nog zo aardig om twee stukjes 1080p full HD video op te nemen, zodat we ook deze kwaliteiten van beide toestellen kunnen vergelijken.

Samsung Galaxy S4:

Sony Xperia Z:

 

Update:

Van de Russen van Mobile-Review komen twee video’s die de video- en audiokwaliteit van de Galaxy S4 vergelijken die van de iPhone 5 en de HTC One. Tip: kijk de video’s fullscreen in 1080p, en luister met koptelefoon om een beeld te krijgen van de audiokwaliteit. Ow, en ‘Звук’ betekent ‘geluid’ 😉

Samsung Galaxy S4 versus iPhone 5:

Samsung Galaxy S4 versus HTC One:

 

Conclusie:

Weet je wat? Ik laat het aan jou over om conclusies te trekken over de kwaliteit van de camera van de Samsung Galaxy S4. Ik weet wat ik denk – maar ik ben benieuwd naar jouw mening, dus laat hem hieronder horen. Bedankt!

(via 1, 2, 3)

Reacties

 1. Wat ik altijd zo krom vind van een test tussen meerdere toestellen mbt de camera. Is dat de foto’s uit de losse pols worden gemaakt. Maak dan een opstelling met een soort van houder waar beide toestellen inpassen of zo. Nu is het appels en peren vergelijken. Niet dezelfde hoeken. Niet dezelfde schaduwen. Niet dezelfde afstand. Is de een meer bewogen dan de ander? Geen idee. Zegt dus niet zoveel. Geeft een niet al te veel zeggende indruk.

 2. Nickelodeon zegt:

  Ondanks de ietwat afwijkende opstellingen kan ik alleen maar enthousiast reageren. Het detailniveau is vergeleken met de Sony beter te noemen. Ook de kleuren vind ik beter overkomen. Nu maar afwachten tot ik hem kan aanschaffen…

 3. Willy Wonka zegt:

  Duidelijk de S4

 4. Killian zegt:

  S4 obvious.. ben benieuwd hoe apple gaat PROBEREN samsung aan te vallen met een nieuw toestel. ik voel een ondergang aankomen…

 5. When there´s much light, almost any phone cam makes pretty good images but how is it when shooted in low light? Did you have chance to try?

 6. Willy Wonka zegt:

  In de videotest tussen s4 en iphone en htc one vraag ik me af of de automatische belichting ook aan staat op de S4. Geeft een beetje een vertekend beeld omdat de andere twee telefoons dit wel het geval is.

Laat wat van je horen

*