‘Betere camera en S Voice in de Samsung Galaxy S4’

Het is toch wat met die analisten. Allemaal voorspellen ze de toekomst, en hebben meningen over – in dit geval – telefoons die nog bijna niemand gezien heeft. Zoals de Samsung Galaxy S4. En toch zitten er een paar tussen die in het verleden bewezen hebben verrassend goed op de hoogte te zijn van ontwikkelingen in de wereld van mobiele technologie. Zo iemand is Ramon Llamas van IDC. Volgens hem zal de Galaxy S4 smartphone liefhebbers aangenaam verrassen.

samsung-galaxy-s4-camera-en-s-voice

Als de camera van de Galaxy S4 die van de S3 flink kan overtreffen, heeft Samsung een dikke troef in handen

Interessant genoeg toont Llamas zich bewust van het feit dat pure technische specificaties níet voor deze verrassing zullen zorgen. Iedereen maakt tegenwoordig toestellen met een fantastisch scherm met een diagonaal van vijf inch, een snelle internetverbinding en een nieuwe versie van het Android besturingssysteem. Het idee dat de Galaxy S4 zich meer zal richten op features dan op specificaties is dan ook alles behalve nieuw. En tóch ben ik wel benieuwd waarom meneer Llamas zo positief gestemd is over de S4.

Hoewel hij schaars is met details, laat hij weten dat een combinatie van een sterk verbeterde camerasensor en flink wat nieuwe softwarefeatures zullen zorgen voor een geheel nieuwe functionaliteit (qua camera, in ieder geval). Daarnaast is volgens hem de S Voice stemherkenning en -besturing sterk verbeterd.

Aan de ene kant lijkt het alsof Llamas gewoon wat open deuren intrapt. Natúúrlijk zal de camera van de Galaxy S4 beter zijn dan die van vorige smartphone generaties, en natúúrlijk heeft Samsung weer nieuwe software features uitgeknobbeld. Aan de andere kant: de camera van de Galaxy S3 was al één van de allerbeste smartphone camera’s, dus als de S4 op dit terrein flinke vooruitgang boekt ben ik toch wel erg benieuwd. Tot nu toe zagen we in ieder geval Samsung’s Orb, maar het kan natuurlijk goed dat dit slechts één van de nieuwigheden is op dit gebied.

Verbeteringen aan de S Voice spraakbesturingssoftware zijn in ieder geval welkom – tot nu toe ben ik maar weinig mensen tegengekomen die S Voice op bijvoorbeeld hun S3 echt gebruiken. Het is geinig, en dat was het wel. Maar wie weet hoe dit zich ontwikkelt als Samsung écht een nieuwe, functionele draai kan geven aan de spraakinterface op de Galaxy S4.

Nog twaalf dagen, en we weten of meneer Llamas zomaar wat uitkraamt, of dat zijn reputatie inderdaad niet uit de lucht is komen vallen. Wat denk jij? Is een flink verbeterde camera voor jou belangrijk? Of een goed werkende S Voice spraakinterface?

(via)

 

Reacties

 1. VBezoeker zegt:

  Voor mij is de design wel belangrijk, niet dat de S4 dadelijk op de S3 zal gaan lijken ofzo. Maar we wachten nog gewoon even af.

 2. @ marvin,
  Zal de s-voice nou eindelijk ook in t nederlands komen???

  • Marvin zegt:

   Geen idee… ik denk vroeg of laat wel, maar hoe hoog een land als Nederland op de prioriteiten lijst staat… durf ik niet te zeggen

 3. Roelof zegt:

  Samsung gaat extreem uitpakken met dit toestel dus het zal mij niets verbazen dat er een 13 mp camera in komt met 3d functie! Laat die 14 maart maar komen.. op Times Square stoere set van Samsung:P De blikken redbull staan al koud!

 4. Thomas zegt:

  oei oei, hoop op wat de HTC heeft gedaan: speakers aan voorzijde, en als ‘s-efkens kan een ir voorziening erop, kan ik hem misbruiken als afstandbediening zonder hulpstukjes daarvoor. 😉

Laat wat van je horen

*