Camera met 13 megapixel resolutie voor Samsung Galaxy S4 lijkt bevestigd

Dat er in de aanloop naar de onthulling van een nieuwe smartphone zoals de Samsung Galaxy S4 her en der foto’s opduiken die gemaakt lijken te zijn door dat toestel, is normaal. Leuker wordt het als uit de opgedoken plaatjes concrete informatie af te leiden is over de gebruikte camera.

samsung-galaxy-s4-13-megapixel-camera-voorbeeld

 

Zo blijkt uit de zogeheten EXIF data die bij de bovenstaande foto behoort onder andere dat deze gemaakt is door een Samsung GT-I9500 – inderdaad, de Galaxy S4. De resolutie van de oorspronkelijke – en helaas alweer van Google Plus verwijderde – foto is 4128 x 2322 pixels, zo’n 9,5 megapixels. Maar omdat het hier om een afbeelding gaat met een beeldverhouding van 16:9, zou de oorspronkelijke sensor in een 4:3 verhouding een resolutie moeten hebben van 12,8 megapixels – afgerond 13.

Maar daar houdt de informatie niet op. Zo blijkt verder nog dat de grootte van de sensor 1/3″ is, met 4 millimeter brandpuntafstand – vergelijkbaar met de nieuwe HTC One en de Sony Xperia Z. En om het plaatje compleet te maken, is het ook nog eens nuttig om te weten dat deze gegevens mogelijk wijzen op het gebruik van een Sony Exmor RS sensor.

Al met al lijkt het dus zeker – het was al logisch, maar nu wijzen de technische feiten er ook op – dat de Samsung Galaxy S4 een camera krijgt met een resolutie van om en nabij de 13 megapixels, met een grotere sensor dan bijvoorbeeld de Galaxy S3 (en die camera was al goed) waardoor foto’s ook bij minder licht beter zullen zijn. Daarnaast zien we straks waarschijnlijk ook de mogelijkheid om 1080p video op te nemen met HDR (High Dynamic Range) voor een veel betere beeldkwaliteit in omstandigheden met helder licht en donkere schaduwen.

Alles wijst erop dat Samsung met de Galaxy S4 netjes meegaat met de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiele camera’s, en ik ben dan ook zeer benieuwd naar de kwaliteit van de camera van het toestel. Met de S3 toonde Samsung al aan een meer-dan-uitstekende smartphone camera te kunnen maken, en ik verwacht dat de camera van de S4 een stapje of twee beter zal zijn. En absoluut mee kan concurreren met de camera’s in toestellen als HTC’s One en Sony’s Xperia Z.

(via)

Laat wat van je horen

*