Eerste bevestiging van bestaan Samsung Galaxy S4

Waar zouden we zijn zonder de Russische opperroddelaar Eldar Murtazin? Vandaag weet de beste man via Twitter te melden dat de volgende Galaxy S – de Samsung Galaxy S4 dus – bijna klaar is, op de software na.

Dit lijkt natuurlijk nogal een boude uitspraak – tenslotte is de Galaxy S3 pas een paar maanden op de markt, en duurt het nog zeker een maand of negen voordat we een Galaxy S4 zijn verschijnen. Tóch zou er wel een kern van waarheid in Murtazin’s uitspraak kunnen zitten. De ontwikkeling van een smartphone duurt normaal gesproken toch flink langer dan een jaar, en dus is het helemaal niet zo gek om te denken dat de Galaxy S4 al flink op weg is in het ontwikkelingsproces.

Ook de Samsung Galaxy S3 was – in de huidige hardware configuratie – al geruime tijd ‘af’ voordat Samsung het toestel onthulde. Wel zijn er in de loop van de tijd nogal wat verschillende hardware configuraties getest, dus het kan best zijn dat ook de Galaxy S4 versie die naar verluid nu al bijna klaar is nog allerlei veranderingen zal ondergaan.

Dit roept dan natuurlijk weer de vraag op: ‘hoe klaar is bijna klaar?’ Bij gebrek aan concrete informatie is dit moeilijker te zeggen. Mogelijk gaat het nu voornamelijk om de basis configuratie: welke processor, de schermgrootte, misschien grotendeels het design – de basics, dus.

Daarnaast weten we dat Samsung al tijdens de ontwikkeling van de Galaxy S3 een aantal technische mogelijkheden heeft uitgeprobeerd, die het uiteindelijk niet gered hebben in de definitieve versie van het toestel. Maar het is goed mogelijk dat we deze dus wel in de Galaxy S4 terug gaan zien. We denken hierbij dan bijvoorbeeld aan een 1080p full HD scherm, of een camera met een hogere resolutie.

Uiteindelijk komen zo dus eigenlijk helemaal niets te weten, behalve dat Samsung aan de Galaxy S4 werkt. En dat is voorlopig genoeg.

(via)

 

Laat wat van je horen

*