Bevestigd: onthulling Samsung Galaxy S4 in New York op 14 maart

Stipt op tijd – dat wil zeggen aan het begin van de Mobile World Congress – heeft Samsung laten weten dat de Galaxy S4 inderdaad op 14 maart in New York zal worden onthuld! (En inmiddels heeft Samsung via Twitter ook de bijbehorende virtuele flyer de wereld ingestuurd die je hieronder ziet).
image

Het is voor het eerst dat Samsung een topmodel smartphone zal onthullen in de Verenigde Staten – naar eigen zeggen op verzoek van Amerikaanse providers, maar het past natuurlijk ook erg goed in Samsung’s missie om ook dat land, thuisland van Apple, te veroveren.

Het eerste Unpacked evenement van 2013 zal dus plaatsvinden om 19:00 lokale tijd, 0:00 ’s nachts op 15 maart hier in Nederland. Dat wordt dus opblijven voor iedereen die het allemaal live wil meemaken.

Helemaal toevallig is de bekendmaking van de onthulling juist vandaag natuurlijk niet. Zoals ik eerder al aangaf, is het vandaag precies achttien dagen vóór het evenement. Dit lijkt wel Samsung’s ‘standaard periode’ te worden waarop evenementen aangekodigd worden. Daarnaast begint vandaag de Mobile World Congress in Barcelona, waar veel concurrenten hun nieuwe smartphones zullen tonen. Door de timing van deze aankondiging zorgt Samsung er natuurlijk erg goed voor, dat niemand vergeet welk toestel er binnenkort op het programma staat.

Hopelijk krijgen we op 14/15 maart niet alleen de Galaxy S4 te zien, maar komen we ook te weten wanneer het toestel precies in de winkels zal liggen. Eerdere geruchten hadden het over de eerste helft van april, en zoals het er nu naar uit ziet lijkt dit inderdaad logisch.

Over de precieze specificaties van de Samsung Galaxy S4 bestaat op dit moment nog veel verwarring. Lang leek het niet meer dan logisch dat het toestel op de markt zou gaan verschijnen met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor en een full HD Super Amoled beeldscherm. Een paar dagen geleden echter dook het gerucht op dat het toestel mogelijk gebruik zal maken van Qualcomm’s 1,9 GHz quadcore Snapdragon 600 SoC terwijl het beeldscherm een 4,99 inch full HD LCD scherm is. Wél zeker lijken de 13 megapixel camera en een flinke stapel nieuwe gebruiksmogelijkheden, zoals een interface die met gebaren bediend kan worden, en nieuwe eye-tracking features.

Maar hoe de Galaxy S4 ook moge zijn, over achttien dagen weten we álle details! Ik ga alvast koffie inslaan 😉

Wil je een bericht ontvangen zodra de Samsung Galaxy S4 officieel verkrijgbaar is in Nederland? Schrijf je dan in voor de notificatie service, rechtsboven op de pagina!

(via)

Reacties

 1. 1 uur s’nachts NL tijd?

 2. 12 uur s’nachts NL tijd.

 3. Episode 1?? komen er meer afleveringen dan ofzo?

 4. Zou je ook een indicatie kunnen geven wanneer hij in april dan bij ons (NL) in de schappen ligt?

  • Als ik het wist zou ik het zeggen 🙂 Sommige geruchten hebben het over begin april, andere over vanaf de 2e of 3e week van de maand… ik hou het maar op ‘de eerste helft’, of ‘in de loop van’ 😉

 5. VBezoeker zegt:

  Ga je ook naar New York, Marvin? Of blijf je hier, maar je volgt het nog wel gewoon?

 6. er waren wel altijd problemen met het live streamen van youtube
  als er meer dan zoveel aantal mensen in de stream zaten (bijv. 10.000 man) moest er eerst plek gemaakt worden……
  Hoop dat dat gefixt is……

  • Ja, ben ook wel benieuwd hoe het dit jaar zal gaan. Vorig jaar ging geloof ik de hele website thenextgalaxy.com down wegens totale overbelasting 🙂

   • Wat dacht je van Felix die ff op de aarde af sprong?
    Daar zaten denk ik wel 100K+ mensen te kijken en dat ging prima met youtube.

    Denk dat het wel goed komt!

Laat wat van je horen

*