Fix voor beveiligingsbug op de Samsung Galaxy S4 is onderweg

samsung-galaxy-s4-beveiliging-melding-oplossing-updateGoed nieuws voor iedereen die sinds de Android 4.3 update op zijn of haar Samsung Galaxy S4 geplaagd wordt door een terugkerende Beveiligingsinformatie melding: in Duitsland is vandaag een update uitgerold die het probleem fixt.

Door een – zo lijkt het – overijverige Knox beveiligingstoepassing lopen veel Galaxy S4 bezit(s)ters na de recente update tegen de melding aan dat een applicatie zonder authorisatie het systeem probeert te openen.

Tijdelijke oplossingen die her en der te vinden zijn – zoals het wissen van de instellingen van Knox’ meldingsapp, of het verwijderen van Knox zelf – werken in veel gevallen maar zeer tijdelijk. Het wachten was dan ook op een officiële oplossing van de hand van Samsung zelf. Deze lijkt nu onderweg te zijn, zo blijkt uit meldingen in Duitsland waar de update met firmwareversie XXUEMK8 vanaf nu op de unbranded Galaxy S4 te installeren is.

Verder schijnt de update problemen die sommigen onder Android 4.3 met hun WiFi verbinding ondervinden aan te pakken.

Wanneer deze update naar ons land komt is uiteraard nog niet bekend, maar hij komt – zoveel is duidelijk.

(via)

Reacties

 1. Ik heb de 4.3 update nog steeds niet ontvangen op mijn galaxy s4 🙁

 2. beewee72 zegt:

  Hoop dat ze het sluiter geluid er weer afhalen in de stille stand met de volgende update…..

  • Dit hoop ik zelf ook! Die meldingen zijn zo weg te drukken en ik krijg hem ook niet dagelijks. Volgens mij alleen als ik wifi aan zet. Ik heb zelf veel meer last van het sluitergeluid!

 3. Ik heb m volgens mij al. Kreeg vd week een melding over een beveiliging update. Allemaal automatisch gebeurd, dus weet niet zeker of het die update is. Maar ik heb in ieder geval geen meldingen meer dat een applicatie toegang wilt tot mijn telefoon.

  • Ik heb ook deze beveiliging update ontvangen. Echter heb ik nog wel firmware versie I9505XXUEMJ7. Tot op heden geen melding meer ontvangen en zeer tevreden!

 4. Heb XXUEMK8 er de 21-NOV-2013 al via kies gekregen en geinstall. kan nu ook LTE kiezen wat ik daarvoor nog niet kon.
  Melding daarna nog niet gehad.
  Wel nog steeds de melding dat mijn geheugenkaart verwijderd is.

 5. Sinds de update 4.3 update krijg ik ook regelmatig die beveiligingsinformatie melding, dit is voor mij niet storend want die melding heb je zo gewist. Maar de melding dat mijn wifi verbinding onstabiel is, is voor mij wel erg storend want websites of (youtube)video’s worden dan niet meer geladen. IK moet dan elke keer de wifi uit en aan zetten. Dit probleem had ik niet voor de update

 6. Update is nu met KIES te installeren

 7. Ik kreeg zojuist de volgende tweet:

  SamKiesUpdates ‏@SamKiesUpdates 2u
  Netherlands GALAXY S4(GT-I9505) update I9505XXUEMK8/I9505PHNEMK5 http://www.sammobile.com/kies
  Beantwoorden Retweeten Favoriet Meer Openen

  Maar mijn SG4 zegt dat hij up-to-date is. Hoe kan ik dat controleren?

  • Update is al wel beschikbaar via Kies, maar nog niet ‘over the air’ via je toestel zelf dus. Dit zal wel vanaf morgenochtend gebeuren, gok ik.

 8. genevive zegt:

  ik krijg een geluid zodra ik ontgrendel en of van pagina verwissel. het ligt niet aan het ontgrendel geluid bij de optie, die is nl uit. hoe kan ik deze uitzetten????

 9. WIFI een drama met dit toestel

  verificatiefouten
  onstabiel netwerk
  verbinding verbroken

  help help

Laat wat van je horen

*