Tip om je Samsung Galaxy S4 te beheren en bestanden over te zetten: Kies Air

Foto’s van je Samsung Galaxy S4 naar je PC kopiëren, of juist muziek op je toestel zetten kan op allerlei verschillende manieren – zelf moet ik zeggen dat ik de good old USB kabel misschien wel het handigst vind. Maar wat als je er niet direct eentje bij de hand hebt? Check dan Kies Air.

samsung-galaxy-s4-kies-air

Wie bekend is met Samsung’s Kies software begint nu misschien gelijk te kreunen maar wacht nog even: Kies Air heeft met Kies verder weinig te maken. Je zult de app wel even moeten installeren, want standaard zit hij niet op je Galaxy S4. Het makkelijkst is dit natuurlijk gewoon via de Play Store (HIER).

s4-kies-air-tel-1

De enige vereiste om Kies Air te gebruiken, is dat zowel jouw S4 als de PC waarmee je bestanden wilt uitwisselen verbinding hebben met hetzelfde WiFi netwerk. Als je de app op je telefoon start, tik je in het beginscherm ervan op Start (1). Je krijgt nu een URL te zien (2), die je op de PC in de browser moet invoeren op de plaats waar je normaal gesproken het adres van een website intypt (3).

galaxy-s4-kies-air-url-pc

Er zal nu op het scherm van je telefoon een PIN code getoond worden (4), waarna je deze code in de browser op de PC invoert (5), en op OK klikt. Je Galaxy S4 en de PC zijn nu via het WiFi netwerk met elkaar verbonden, en Kies Air start in de browser op de PC.

samsung-galaxy-s4-kies-air-1

Screenshot_2013-08-14-21-28-13De verbinding blijft actief zolang je ‘m niet stopt. Je kunt met een gerust hart andere dingen gaan doen met je telefoon – de verbinding tussen toestel en PC blijft in stand. Om de verbinding te verbreken tik je op je Galaxy S4 in de Kies Air app simpelweg op Stoppen (6).

Een volledige beschrijving van wat je allemaal met Kies Air op je PC kunt doen – en hoe – zal ik je hier besparen. Je kunt bestanden – foto’s, video’s, muziek, etc. – downloaden vanaf je telefoon, of juist uploaden naar het toestel. Je kunt SMS berichten beheren, gewoon door de mappen op je toestel bladeren, én op je PC naar muziek luisteren die op je telefoon is opgeslagen. Om maar wat dingen te noemen. Ik zou zeggen: kijk zelf.

Duidelijk is in ieder geval dat het soms een erg handige app is, zeker als je niet wilt rommelen met een USB kabel – of er gewoon geen bij je hebt. Hoe kopieer jij het liefst bestanden van of naar jouw telefoon?

samsung-galaxy-s4-kies-air-2

Reacties

 1. Maarten Greven zegt:

  Ik gebruik Google Drive. Synchronisatie tussen PC, telefoon en tablet. Erg gemakkelijk.

 2. Sjakie Swart zegt:

  Ik vind zelf Air Droid errug handig. Doet ook hetzelfde.

 3. Ik gebruik Kies Air al tijden op mijn S3. Ik vind het handigste manier.

 4. Ik kan geen afbeelding downloaden die mijn contactpersonen naar mij toe sturen voorheen wel hor kan dat?

 5. Natasja Smirnov zegt:

  mijn laptop herkent mijn s4 niet… kan dus niets overzetten 🙁

 6. Annemieke zegt:

  Sinds de laatste update (vannacht) op mijn S4 ben ik Kies Air kwijt op mijn telefoon, weet iemand waar ik die kan terugvinden in de samsung app store?

 7. Ja air droid is idd veeeeel beter dan dat verrekte Kies

 8. kan iemand mij uitleggen op welke manier ik mijn s4mini op mijn pc aangesloten krijg, want mij lukt dit zonder hulp niet

 9. remco zegt:

  wat een elende die kies zeg eerst kon ik fotos zo van mijn s4 naar pc zetten en nu niet meer
  wat een zooi. help mij aub zo snel mogenlijk is dringend.

  wat moet ik doen ik wil het zoals het was

 10. ik kan ook geen foto’s meer overzetten via USB, van telefoon naar PC, hoe komt dit ?

 11. betreft Samsung S4 mini

 12. Rietje zegt:

  Kies Air ziet er hierboven qua uitleg en informatie prima uit, maar Hoe, Waar, begin ik???
  In de appstore van mijn S4 kan ik Kies Air niet vinden
  Kies Air download knop is nergens te vinden op de pc
  Hoe werkt het verder
  Wil graag een goeie update maken maar kom geen moer verder.
  Alle reacties dateren van 2013 en 2014. We zijn nu eind maart 2016?
  Wie kan me aub zo snel mogelijk helpen

Laat wat van je horen

*