Benchmarks van de Samsung Galaxy S4 met Exynos 5 Octa processor

Hoewel we hier in Nederland de Samsung Galaxy S4 krijgen met quadcore Snapdragon 600 processor, zijn er toch heel wat mensen benieuwd naar de prestaties van de toestelversie met Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor.

De Galaxy S4 die hier in Nederland op de markt komt, is uitgerust met een uitermate snelle quadcore processor met een kloksnelheid van 1,9 GHz. Maar elders op de wereld zal Samsung het toestel voorzien van de Exynos 5 Octa processor, die in de volksmond inmiddels bekend staat als ‘octacore’. Technisch gezien is dit laatste niet correct, aangezien ook de Exynos 5 Octa maximaal vier cores tegelijk gebruikt. Het verschil is, dat de Octa processor kan schakelen tussen twee types rekenkernen: een supersnelle, en een energiezuinige. Deze technologie, die onder de naam big.LITTLE door het leven gaat, is behoorlijk nieuw maar zou geplaagd zijn door problemen – vandaar Samsung’s keuze om de Galaxy S4 lang niet overal met deze processor uit te rusten.

Maar om een lang verhaal kort te maken: inmiddels zijn dus ook de eerste benchmark resultaten van de S4 met Exynos 5 Octa processor opgedoken. En eerdere vermoedens worden bevestigd. Deze toestelversie is nog een stapje sneller dan de ‘onze’ quadcore variant. Echter, het verschil is in feite niet zo heel groot.

samsung-galaxy-s4-exynos-5-octa-benchmarks

 

We zien dat de Galaxy S4 met de Octa processor in Quadrant een respectabele score neerzet van 12726 punten – ‘onze’ quadcore versie scoort hier ‘maar’ rond de 12000 punten. In de AnTuTu benchmark haalt de S4 met Octa chip 27417 punten, tegen een score rond de 26000 voor de quadcore versie van het toestel.

Dus ja, de Galaxy S4 met Exynos 5 Octa processor is sneller dan toestel versie die in Nederland in de winkels zal liggen, maar het verschil is niet zo gek groot. In ieder geval vormen beide Galaxy S4 varianten de top twee van snelste smartphones die nu of binnenkort verkrijgbaar zijn.

De kans dat we de Octa versie van de S4 later dit jaar toch nog op de Nederlandse markt kunnen verwachten, is niet erg groot. Wie per sé deze toestelvariant wil aanschaffen, zal moeten wachten tot een winkel deze speciaal gaat importeren – of een blik over de Duitse grens werpen. Daar schijnt het toestel in de loop van het jaar wél op de markt te komen.

(via)

Reacties

  1. Het zal natuurljik ook deels afhangen van de yiels en contracten die samsung heeft. Als de yields goed zijn. En de prijs zal samsung snel overwillen wereldwijd op de exynox immers maken ze dan extra winst.

Laat wat van je horen

*