Bediening van de Samsung Galaxy S4: meer gebaren?

Langzaam komen we steeds een beetje meer te weten over mogelijke features van de Samsung Galaxy S4. Vanuit Zuid-Korea zelf duikt het bericht op dat Samsung het toestel heeft voorzien van een speciale ‘controller’ waarmee bediening door middel van gebaren – en zonder het scherm aan te raken – mogelijk wordt.

galaxy-s4-gebaren-bediening

Bediening zonder het scherm aan te raken: vergelijkbaar met Sony’s Floating Touch?

 

Helemaal nieuw is dit nieuws niet: bijna precies een maand geleden schreef ik al over een Samsung patent dat vermoedelijk geregistreerd is onder de veelzeggende naam ‘Air Gesture’. Deze functie lijkt precies te doen wat volgens de laatste geruchten een feature van de Galaxy S4 zal zijn.

samsung-galaxy-s4-air-gesture-floating-touch

Vooralsnog lijkt het hier te gaan om een functionaliteit die wel iets weg heeft van Sony’s zogeheten ‘Floating Touch’ bediening, zoals bekend van de Xperia Sola smartphone. Maar ook de ‘Air View’ functie van Samsung’s eigen Galaxy Note 2 doet hier – minus de S Pen stylus – wel een beetje aan denken.

De grote vraag die in mij opkomt bij dit soort nieuwe mogelijkheden – denk hierbij ook aan de ‘Eye Pause’ en ‘Eye Scroll’ mogelijkheden die ik hier een paar weken geleden beschreef – is in hoeverre het gelukt is om deze écht functioneel te implementeren. Met andere woorden: zijn het aardige gimmicks (leuk, maar verder niet handig), of bieden ze echt een grensverleggende, nieuwe bedieningfunctionaliteit.

Het antwoord op deze vraag kan natuurlijk pas gegeven worden als de Galaxy S4 daadwerkelijk op de markt is. Pas na een paar weken intensief gebruik merk je tenslotte welke functies je écht gebruikt, en welke functies je hooguit een paar keer uitgetest hebt.

(via 1, 2)

Laat wat van je horen

*