Eerste batterijtest Samsung Galaxy S4 online (+verdere vergelijking met de HTC One)

Één van de aspecten van de Samsung Galaxy S4 waar tot nu toe nog niet zoveel concrete informatie over beschikbaar was, is de batterijduur van het toestel. Gelukkig brengen de jongens en meisjes van GSMArena hier verandering in. Het resultaat: uitermate prettig.

samsung-galaxy-s4-batterijduur-gsmarena

GSMArena geeft de Galaxy S4 – de 1,9 GHz quadcore versie die ook in ons land op de markt komt, wel te verstaan – een zogenaamde ‘Endurance Rating’ mee van 63 uur. Dit betekent, dat je het toestel na 63 uur weer aan de oplader moet hangen (of op de optionele draadloze oplader moet leggen), als je per dag één uur telefoneert, één uur browst, en één uur video kijkt. Met andere woorden: bij matig gebruik gaat één volle acculading net geen drie dagen mee. Ter vergelijking: de Galaxy S3 had een Endurance Rating van 43 uur, en de Galaxy Note 2 (met zijn potige accu)  haalt 69 uur.

Dat de Galaxy S4 in de buurt weet te komen van de Galaxy Note 2 is wat mij betreft erg goed nieuws. Een van de voordelen van dit uit de kluiten gewassen toestel is de batterijduur – grote telefoon, grote batterij, zeg maar.

De test die GSMArena uitvoerde, was een onderdeel van een uitgebreide vergelijking met HTC’s nieuwe topsmartphone, de One. Op batterijgebied zijn beide toestellen aan elkaar gewaagd – maar het is de grotere zuinigheid als het toestel in standby modus staat, die ervoor zorgt dat de S4 uiteindelijk een veel hogere Endurance Rating scoort – de One haalt 48 uur.

Overigens concludeert GSMArena dat de Galaxy S4 de One op nagenoeg alle gebieden de baas is – verrassend genoeg ook op camera gebied. Dit is verrassend te noemen, omdat HTC de One juist aanprijst vanwege de nieuwe ‘ultrapixel’ camera. Maar in de meeste omstandigheden levert de 13 megapixel camera van de S4 simpelweg betere resultaten.

Al met al concludeert GSMArena dat de One een smartphone is die het van het design moet hebben, terwijl Samsung met de Galaxy S4 juist een statement lijkt te maken dat uiterlijk simpelweg ondergeschikt is aan inhoud en prestaties:

The Samsung Galaxy S4 on the other hand seems like it couldn’t care less about looks. This is in a way a stronger statement than the exquisite build and finish of its rival. Samsung want to show that it’s the essence that matters and overall the Korean flagship certainly has more going for it than its rival.

Voor de complete, uitgebreide vergelijking kun je natuurlijk terecht op GSMArena.com.

Reacties

  1. Willy Wonka zegt:

    Goed nieuws.. Kan niet wachten tot eind April.

  2. Yassin Najja zegt:

    was deze test uitgevoerd met de octa core of de quad core proccesor?

Laat wat van je horen

*