Batterijduur Samsung Galaxy S4 vergeleken met (o.a.) de iPhone 5S en Galaxy S4 Mini

De Engelse vergelijkingssite Which? vond het tijd de baterijduur van een flinke sloot smartphones met elkaar te vergelijken. De centrale vraag was of de nieuwe iPhone 5S – zoals zij schijnbaar verwachtten – inderdaad het langste doet met een volle acculading. Het antwoord op de vraag was ontkennend, en zag de Samsung Galaxy S4 als winnaar uit de bus komen.

samsung-galaxy-s4-batterijduur-vergelijking-2

Which? testte twee belangrijke gebieden: bellen en browsen. Aan de start verschenen naast de iPhone 5S en de Galaxy S4 ook HTC’s One en One Mini, de iPhone 5C, de Galaxy S4 Mini, BlackBerry’s Z10, en Nokia’s Lumia 1020. Bij beide tests was het de Galaxy S4 die over de beste conditie bleek te beschikken.

samsung-galaxy-s4-batterijduur-vergelijking

Wat betreft het deelnemersveld, ontbraken er natuurlijk nogal wat nieuwe toestellen, zoals LG’s G2, en Samsung’s eigen Galaxy Note 3. En eerlijk is eerlijk: de S4 was denk ik niet bovenaan geëindigd als deze telefoons mee hadden gedaan.

Desalniettemin laat deze test wel zien dat de Galaxy S4 zich erg goed kan meten met de nieuwe iPhone modellen 5S en 5C. En het is aardig om te zien dat ook de Galaxy S4 Mini zich prima staande weet te houden.

(via)

Reacties

 1. Leander zegt:

  Ik heb zelf een S4, maar mijn accuduur vind ik drama. De accu gaat 3-3,5 uur mee als het scherm aanstaat. (ik kijk meestal even bij de batterij functie in het stel-in menu). Ik komt hem bij regelmatig gebruik dan ook s middags weer opladen. Zoals nu heb ik hem 32 minuten gebruikt, en gebruikt het scherm zo’n 60%. Mijn accu is nu nog maar 78 %, en ik Facebook, internet en whatsapp dan alleen maar. Als ik games speel is het helemaal snel gebeurt. Weet iemand hoe dit kan? Alvast bedankt 🙂

 2. richard zegt:

  Beste Leander,

  Misschien gewoon een nieuwe accu halen? Voor de S4 gratis omdat het een bekend probleem is. Ik heb er zelf ook last van, dus gisteren een nieuwe besteld.

  Krijg een telefoontje als die binnen is!

 3. Ja hoe kan je een nieuwe accu bestellen? b.v.d

 4. M van Zeist zegt:

  Ik heb gelukkig absoluut geen problemen bij normal gebruik (wat internetter, mail lezen, sms/WhatsApp, games spelen, etc) kom ik de dag prima door met de accu van de S4. Vaak heb ik als ik naar bed ga nog accuduur over, maar dan nog gat hij aan de stekker om de volgende dag om weer te kunnen werken en genieten van de S4.

 5. Geen probleem hier met de S4. Sterker nog, Mijn vorige Galaxy legde ik iedere avond aan de voeding. De huidige S4 bij gemiddeld gebruik om de 2 dagen. Batterij blijft dus bijna 3 dagen voldoende. Ik zeg er wel bij dat ik niet game en het scherm niet overdreven lang gebruik (ook korte timeout).

 6. Ik heb nu ook geen problemen met mijn S4, ik heb pas een nieuwe accu gratis gekregen. Oude accu stond bol en was snel leeg en de telefoon viel daardoor wel eens zomaar uit.
  Met de nieuwe accu gaat hij meer dan een dag mee, en ik gebruik hem regelmatig voor facebook en whatsapp en internet.

 7. Leander zegt:

  Wat jullie allemaal vertelen red ik absoluut niet;)
  Ik heb contact gehad met Samsung (chat) en daar vertelden ze me dat ik naar het dichtstbijzijnde servicepunt moest gaan.
  ’s middags gelijk gegaan, en ik krijg volgende week een nieuwe accu.
  Bedankt Richard!

 8. Ik heb mijn s4 geroot. Als mijn scherm uit staat gaat mijn cpu naar 0.6 in plaats van 1.9. Nu verbruikt hij veel minder stroom. 10 uur op accu kost -20% stroom.

 9. Mijn batterij gaat minimaal 12 uur, tot een dag mee en dan doe ik de redelijk veel dingen op mn telefoon.
  Bellen, appen, op het net, zo nu en een spelletje en/of/ muzkek
  sowieso is het verstandig om om de helderheid op automatisch te zetten, de ledlampjes uitzetten helpt ook om de batterij te besparen. Synchroniseren enkel aanzetten wanneer dit echt nodig is.
  GPS ( en overige verbindingen) ook uitlaten, tenzij je er op het moment gebruik van gaat maken.

  last but nut least, het heeft geen zin om op te laden als de batterij op bijv. 50% is. dit maakt totaal geen verschil (in mijn geval). Ik laat mijn tel pas op bij 15% totdat hij aangefet dat ik de lader kan loskoppelen..

  check it out!

  • Als je al die functies uit moet zetten om je batterij te sparen, vraag ik me af wat die functies eigenlijk toevoegen. Het komt het gebruiksgemak in elk geval niet ten goede.

 10. Ik kan niet vergelijken met de Iphone 5S, maar wel met de Iphone 4S. Bij vergelijkbaar gebruik ging de batterij van mijn 2 jaar oude Iphone 4S beduidend langer mee dan mijn nu 3 weken oude Galaxy S4.

 11. Waar moet ik opletten als ik mijn S4 ga ophalen. hoe weet ik of ik de juiste accu heb en niet een oud type.?

  Staat er een datum op.

  Thanks voor alle info

 12. samsung galaxy s4 mini 1 maand oud
  toen hij nieuw was ging de accu 2 dagen mee bij redelijk gebruik
  nu, naar 1 maand dus nog maar 9 uur, spaarstand al aangezet, gprs uit, schermscherpte omlaag
  niets helpt, iemand een oplossing?

 13. ik wil een nieuwe telefoon kopen.
  hoelang gaat de accu van de s4 mee?

 14. Mijn accu is een drama!
  Als ik hem aan de oplader heb en ik kijk bv ff op fb gaan er alleen maar procenten vanaf ipv er aan.
  zoals nu ik heb hem al een half uur aan de oplader liggen en hij blijft op 2% staan

Laat wat van je horen

*