Android 5.0 Lollipop voor de Galaxy S4 rolt verder: een kleine preview

Afgelopen weekend ging in Engeland de Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy S4 update van start. En hoewel Engeland natuurlijk niet Nederland is, kunnen we wel alvast een blik werpen op de nieuwe software voor het toestel in de eigen taal.

samsung-galaxy-s4-android-5-lollipop-update-preview-1

Op de bijgevoegde afbeeldingen kun je nu alvast zien hoe Android 5.0 er op de Nederlandse Galaxy S4 uit zal zien. Sommige elementen bleven ongewijzigd, maar met name de menu’s en standaard applicaties ondergingen flinke vernieuwingen. Alles ziet er – zoals je eerder ook al kon zien – lichter uit: achtergronden zijn niet zwart meer. En hoewel verschillende applicaties verschillende kleuren hebben, is er wat meer eenheid te vinden in de vormgeving.

samsung-galaxy-s4-android-5-lollipop-update-preview-2

Samsung heeft in deze update alvast de oude manier om je toestel op stil te zetten bewaard: Android Lollipop heeft daar eigenlijk een ander systeem voor, maar op de Galaxy S4 kun je ook straks gewoon de sneltoets met de standen Melodie/Trillen/Stil blijven gebruiken.

samsung-galaxy-s4-android-5-lollipop-update-preview-§

Natuurlijk is met de update in Engeland niet direct duidelijk wanneer we ‘m ook in ons land kunnen verwachten. Dit kan binnen een paar dagen zijn, maar het kan rustig ook nog een aantal weken duren. Mogelijk dat Samsung de Engelse update gebruikt om het een en ander verder te optimaliseren, voordat andere landen aan de beurt komen. Maar: er zit in ieder geval schot in de zaak.

Wil je liever niet afwachten tot Android Lollipop ook voor de Nederlandse Galaxy S4 beschikbaar komt? Dan vind je bij de mensen van Sammobile alles wat je nodig hebt om zelf alvast aan de slag te gaan.

(afbeeldingen met dank aan GalaxyClub.nl)

Reacties

 1. Maikel zegt:

  Ik hoop dat we de update krijgen zonder de typische lolipop bugs…..

 2. Ik heb twee weken geleden de Duitse versie geïnstalleerd. Ik ben er zeer tevreden over.

 3. Michael zegt:

  Ben benieuwd wanneer wij die krijgen. Zie dat in Europa nu vele landen de update krijgen.
  Nu Nederland nog

 4. Hans VG zegt:

  Benieuwd wanneer het hier in Belgié gaat uitrollen op mn S4

 5. Ricardo zegt:

  @wie hem al heeft: is de sd kaart weer nornaal bereikbaar voor filemanagers als ES File Explorer? En batterijduur Tov de vorige versie?

 6. Hans D zegt:

  Donderdag de engelse versie geïnstalleerd via Odin v3.09 zonder problemen. Alles werkt zoals het moet werken.

  • Hans,

   Goed nieuws!
   Doet de SD kaart het weer goed?

   • Hans D zegt:

    Ik kan perfect muziek afspelen vanaf sd kaart. Camera slaat de foto’s op de sd kaart, en ik kan apps installeren die op het kaartje staan!

    • maktsoet zegt:

     zou je ook wat kwijt kunnen over de batterijverbruik? En of dit het verbruik is met/zonder spaarstand?

     Bvd. Maksoet.

     • Hans D zegt:

      Verleden week donderdagavond lollipop geinstalleerd; s Nachts heb ik hem laten opladen en vrijdagochtend van de lader gehaald. met normaal gebruik ( wat bellen , enkele smssen verstuurd iedere dag mails checken ongeveer een half uurtje per dag facebook . Nu heb ik nog 40% over ( dus 4 dagen later)

 7. Nu maar hopen dat het batterijverbruik niet als een malle omhoog schiet doordat er nu veel wit en andere felle kleuren wordt gebruikt. :/

 8. p van der laan zegt:

  hoera nu is open 5.0 1 updaten

 9. Renda zegt:

  Duurt lang doordat hij komt… Bij wie nog meer in Utrecht

 10. Dorine zegt:

  Nu update binnengekregen, Overijssel.

  Hoe is de ervaring? Positief/negatief?

 11. Donny zegt:

  Ik heb hem 3 april binnen gekregen. Tot op heden ben ik er erg blij mee! Toestel lijkt veel sneller en vloeiender te werken 🙂 batterij duur kan ik nog niet over oordelen.

 12. Ik heb de nieuwe update op mijn S4 geinstalleerd, maar nu kan ik geen enkel berichtje en email meer openen. Voor de rest werkt hij perfect. Alleen sms en email openen lukt niet.
  Wie weet de oplossing?

 13. Na de update stopt mijn muziek bij ieder whats app bericht dat ik binnen krijg. Ik zie dan de app boven in mijn scherm en wanneer deze verdwijnt gaat ook mijn muziek weer verder.
  Nog iemand dit probleem is namelijk zeer irritant

 14. Els van Weerden zegt:

  Ik heb nu de naam van de provider links boven in de hoek staan als mijn scherm is vergrendeld, voorheen kwamen daar icoontjes te staan van e-mail ed. Hoe haal ik de provider weg en krijg ik mijn icoontjes weer als er meldingen zijn?

 15. Deborah zegt:

  Na de update kan ik niet meer bellen. Ik hoor geen geluid. Wel het geluid als ik gebeld word (ringtone) maar zodra ik opneem hoor ik niks. Ook hoor ik niks als ik iemand bel, ik hoor niet dat hij over gaat.
  Wat kan ik hier aan doen?? help

 16. Bianca zegt:

  Ik had voor de update mujn agenda geopend (maand overzicht) op n thuisscherm,die is nu verdwenen en krijg t niet terug in de oude situatie

 17. Totaal niet blij met de lollipop. Vond de kleuren verschrikkelijk. Leek verder wel soepel te werken. Toch terug gezet naar kitkat.

  • claudia zegt:

   Hoe krijg je hem terug ik heb een galaxy note 3. Wij vinden het ook niks die kleuren. En me mini agenda is er ook niet meer. Hoor het wel gr.

 18. Helemaal geen rekening mee gehoude. Gister update ontvangen. Kost 1G geheugen…maar geheugen. eerst maar eens kijken of dit nu een verbetering is. Toetsenbord erg vaag 3n grijs

 19. Na de update zijn alle Wifi wachtwoorden verdwenen. Heeeeeel vervelend

 20. 1 en al ellende die updates.. waar halen ze die knakworsten vandaan die deze shit verzinnen.. met die salarissen moet er toch wel iets beters uit kunnen komen wat een gepruts.. als jij 1 van die programmeurs bent en je leest dit fuck you je werkt op de verkeerde plek

 21. sylvia zegt:

  Na de update kan ik de apps niet meer verplaatsen op het opstarten. Nog vervelender is dat bij het ingeven van mijn wachtwoord er geen cijfers en/of letters staan maar vierkante blokjes. Hebben meer mensen dit?

 22. Anneke van Vliet zegt:

  Hallo
  Heb lollipop geïnstalleerd maar nu is mijn story album gestopt wie weet hoe ik die weer kan activeren heb het al geprobeerd via datum en tijd te bewerken via n tip maar dat is niet gelukt
  graag een reactie aub
  Gr.Anneke

 23. Veel problemen. Geen bluetooth pairing met Galaxy S4 pc en laptop. Playstore crasht. Van alles gedaan maar zonder goed resultaat. Wie weet een eenvoudige manier om te downgraden nasr Kitkat?

 24. Het is nu een paar maanden later, hoe is het nu met Lollipop op jullie S4 toestellen?
  Nog problemen?

Laat wat van je horen

*