Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S4 officieel van start (in Duitsland)

Dit weekend kon je hier al lezen dat alles erop wijst dat de Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S4 op het punt van beginnen staat. En vandaag is hij begonnen – bij onze buren in het oosten, wel te verstaan.

samsung-galaxy-s4-android-4-3-update-gestart

Er is geen twijfel mogelijk: gebruikers met een unbranded toestel kunnen nu in Duitsland Android 4.3 installeren – uiteraard via het toestel zelf – over-the-air – of via de Kies software op je PC.

Dat het om een flinke update wordt duidelijk uit het feit dat het om een bestand van maarliefst 683 MB gaat. Een curieus detail in deze Duitse update is het feit dat de omschrijving die te lezen is op het toestel, deels in het Nederlands is. Of dit een teken ervan is dat de update ook op zeer korte termijn in ons land zal worden aangeboden weet alleen Joost – maar hopen mag!

In ieder geval brengt de update een aantal significante vernieuwingen met zich mee, waaronder:

 • Ondersteuning van Bluetooth 4.0 LE
 • Ondersteuning van de Galaxy GEAR smartwatch
 • OpenGL 3.0 en TRIM-Support, wat voor een duidelijk sneller systeem zorgt
 • Samsung Knox is na de update volledig operationeel
 • Nieuwe camera firmware
 • Verbeterde schermweergave
 • Nieuwe Leesmodus
 • Nieuwe browser
 • Nieuw keyboard

De update laat – zoals we inmiddels gewend zijn – alle data op het toestel intact.

Of de update morgen in ons land beschikbaar zal zijn, of pas over enige weken durf ik niet te zeggen, maar het is niet ongebruikelijk dat Samsung een belangrijke update eerst – bij wijze van test – in één land uitrolt. Als alles daar na enige tijd goed blijkt te werken, volgt de rest van de wereld. Hoe lang ‘enige tijd’ dan duurt, weten we pas zodra het hier zover is.

(via)

Reacties

 1. Ik heb een i9500 model. En overal waar ik iets over de update lees, staat dat het voor de i9505 is??? Komt er geen update voor i9500??

  • officieel wordt in Nederland voornamelijk (alleen) de i9505 verkocht. waarschijnlijk heb jij je S4 buiten nederland gekocht. maar een update krijg je vast wel. anders ff regelmatig op je toestel kijken of er een update beschikbaar is. misschien staat ie bij jouw als automatisch update. en update jouw toestel alles automatisch zonder dat jij dat in de gaten hebt…

 2. Inmiddels heb ik ook 4,3 op mijn S4 staan

 3. weet iemand trouwens wat secure boot status in houd ? en status SELinux enforcing

 4. ik had n prima nog geen jaar oude s3 maar helaas die kon niet tegen zwemmen(gevallen tijdens vakantie) nu wou ik eigenlijk de s4 maar de note 3 vind ik ook wel wat .bij beide toestellen zal ik vast niet alle fucties gebruiken maar wat is wijsheid???
  ik dacht op e note (is wat groter) kan ik makkelijker n spelletje spelen.maar ik neem ook graag foto`s

  • de note 3 is inderdaad een stukje groter en de foto’s zullen op de note 3 ook beter zijn door de beelstabilisatie. Dus in jou geval zou ik inderdaad voor de note 3 gaan.

 5. Ik heb nog geen update gezien.

  • 4.4 is bijna uit en samsung moet nog de 4.3 uitbrengen, slechte zaak dit. Waarom kunnen ze niet in 1 keer de update voor de hele wereld uitbrengen. Klinkt misschien een beetje raar maar apple doet het update gedoe wel goed.

   • sergio de miranda zegt:

    Ben ik het volledig mee eens

    • Dat is appels met peren vergelijken. Android word kaal aangeleverd bij bijvoorbeeld samsnung, zij moeten het systeem optimaliseren en aanpassen voor het gebruik per telefoon uit hun eigen serie. Dit vergt tijd logischerwijs. Apple maakt deze software zelf voor hun eigen telefoons, logisch dus dat ze die meteen kunnen brengen aangezien er niets aangepast hoeft te worden.

 6. Ik heb gelezen dat Android 4.3 in oktober zou komen. Het is inmiddels eind oktober en zie nog steeds geen 4.3…. beetje vaag

Laat wat van je horen

*