Analist: ‘Yep, de Samsung Galaxy S4 krijgt een andere processor’

Ow, het houdt maar niet op met het nieuws over de processor van de Samsung Galaxy S4. Eergisteren kwam uit Zuid-Korea al het gerucht dat Samsung wat probleempjes zou hebben met  energieverbruik en oververhitting door de Exynos 5 Octa processor. Een switch naar Qualcomm’s Snapdragon 600 SoC zou de logische optie zijn. Vandaag komt een Amerikaanse analist met hetzelfde verhaal op de proppen.

meer-snapdragon-geruchten-galaxy-s4

Volgens de beste man – Gus Richard, voor wie het interesseert – loopt de Galaxy S4 mogelijk vertraging op door, hoewel het niet duidelijk is of de onthullingsdatum (14 maart) ook onder druk komt te staan, of dat de vertraging al heeft plaatsgevonden en er verder geen uitstel komt.

Ook kan ik uit de bewoording van meneer Richard niet halen of de Exynos 5 Octa nu helemaal uit beeld is. Hij schrijft: ‘we believe the company [Samsung] is likely to shift more to external sources’. More is natuurlijk niet completely, dus het scenario dat de Galaxy S4 alleen in sommige markten met de Exynos 5 Octa zou verschijnen ligt nog niet helemaal in de prullenmand – mits Samsung het energieprobleem van de Exynos SoC door aanpassingen voldoende kan beteugelen.

Het blijft natuurlijk een beetje raar om het te hebben over een ‘processorswitch’, zonder ooit met zekerheid te weten welke processor er eigenlijk gepland was. Het enige wat mogelijk moet switchen zijn de verwachtingen van bloggers, analisten, websites, en mensen die – net als ik – rijkhalzend uitkijken naar de Galaxy S4. Ik hoop dus in ieder geval dat de onthulling gewoon doorgaat zoals (vermoedelijk) geplan. Of de S4 nu voorzien is van een Exynos processor, of het laatste model van Qualcomm, het toestel zal sowieso meer dan snel genoeg zijn.

(via)

Reacties

 1. Even een vraag Marvin.. Waarom kan samsung dan niet gebruik maken van de Snapdragon 800 i.p.v. de Snapdragon 600?

  • Goeie vraag. Iedereen lijkt er min of meer vanuit te gaan dat de 600 de logische keus is – mogelijk omdat we van die processor in ieder geval weten dat deze klaar is voor massaproductie (zie bijvoorbeeld de HTC One). Van de 800 wordt verwacht dat deze pas later dit jaar klaar is om op grote schaal gebruikt te worden. Ook is het mogelijk dat de 800 meer gericht is op bijvoorbeeld tablets, die over een grotere accu beschikken – dit, ondanks dat Qualcomm zelf wel degelijk aangeeft dat de 800 ook bedoeld is voor smartphones.

   Maar zeker is er niks, dus wie weet…

 2. Aha ik begrijp het.. Ik was even nieuwsgierig en ik zocht even informatie op over de Snapdragon 800 en inderdaad Half 2013/Eind 2013 worden er smartphones verwacht met de Snapdragon 800 dus dat zou inderdaad waar kunnen zijn.

  Samsung ken ik van dat net ene stap extra in hun smartphone.. Voorbeeld Galaxy S3 en zijn Exynos processor. Het zou toch weer met iets extra’s uit de hoge pet moeten komen denk ik dan, maar het is afwachten..

  Release komt dichterbij! Ik verheug me erop.

Laat wat van je horen

*