Aha! Vandáár alle verwarring: er bestaan minstens zes prototypes van de Samsung Galaxy S4

Als je de berichtgeving rond de Samsung Galaxy S4 de laatste tijd hebt gevolgd dan weet je dat er over tenminste twee sleutelcomponenten van het toestel nog veel onzekerheid bestaat: de processor en het beeldschermtype.

Soms lijkt opgedoken informatie, bijvoorbeeld uit benchmark data, te ‘bewijzen’ dat de Galaxy S4 voorzien is van Samsung’s eigen Exynos 5 Octa processor, maar andere keren wijst soortgelijke data opeens weer op een andere quadcore processor, zoals Qualcomm’s Snapdragon 600. En dan is er nog het beeldscherm. Geruchten van de laatste maanden laten zich als volgt opsommen: ‘de Galaxy S4 komt met een Amoled LCD nee, een Amoled, nee toch een LCD scherm, of wacht, misschien tóch met…. etc.’

samsung-galaxy-s4-zes-prototypes

Als we bovenstaande tweets van de kenners van Sammobile mogen geloven is de logische verklaring nogal – tja – logisch. Er zijn namelijk drie Galaxy S4 prototypes in omloop, met drie verschillende processoren. Eentje met de Exynos 5 Octa, eentje met een quadcore Cortex A15 Exynos (mogelijk de 5440), én eentje met de Snapdragon proceeosr. In het kort: prototypes A, B en C. Bedenk dan ook nog dat ál deze prototypes ook eens in een LCD of een Amoled uitvoering getest worden, en het is opeens een stuk minder vreemd dat informatie tegenstrijdig is.

Eigenlijk is dit helemaal niks opzienbarends. Inmiddels is bekend dat er ook van de Galaxy S3 vier, vijf of misschien wel zes prototypes getest werden, dus waarom zou dat voor de Galaxy S4 anders zijn. Bijkomend voordeel – voor Samsung – is dat de verwarring die hiermee gezaaid wordt ten goede komt van de media aandacht voor het toestel.

Ik wil dan ook bij deze voorstellen dat Samsung er niet langer omheen draait, maar ons gewoon binnenkort de échte Galaxy S4 toont. In de nacht van 14 op 15 maart heb ik nog een gaatje in mijn agenda. Schikt dat?

(via)

Laat wat van je horen

*