Geinig: het weer in 3D op je Samsung Galaxy S4

Al spelend met de Samsung Galaxy S4 stuikel je soms over grappige dingen – deze moest ik toch echt dubbel checken voordat ik doorhad dat er écht iets aan de hand is: de weer/klokwidget van het toestel bevat een gek soort 3D effect (op het 2D scherm).

3d-weer-effect-galaxy-s4

 

Om het effect in te schakelen tik je op de standaard weer/klokwidget van het toestel. Je krijgt dan het uitgebreide weeroverzicht te zien, zoals links op de bovenstaande afbeelding. Tik op de Menu toets, en kies Instellingen. Daar moet je vervolgens Animatie-effect aanvinken.

Ga nu terug naar je thuisscherm en kijk naar je weer/klokwidget (in mijn geval helaas bewolkt). Draai het toestel vervolgens heen en weer (langs de lengte-as, dus alsof je je aan/uit knop en je volumetoetsen wilt bekijken), en je ziet dat de (in dit het geval van het hieronder getoonde voorbeeld) wolken zich bewegen ten opzichte van de rest van de informatie.

Op de onderstaande afbeelding zie je dat de wolken daadwerkelijk verschuiven op het scherm – de linker stippellijn is er om te laten zien dat ik niet heb gesjoemeld met het copy-pasten van de schermafbeeldingen, de andere stippellijnen om de posities van de wolken ten opzichte van elkaar te vergelijken.

Maar… beter check je het zelf, natuurlijk. Uiteraard heb je er niets aan – het is gewoon een geinigheidje waar je Galaxy S4 ook toe in staat is, als je ‘m weet te vinden. Als je erop uitgekeken bent, kun je het effect beter weer uit zetten: je stroomverbruik gaat er, zoals het toestel zelf ook meldt, door omhoog.

samsung-galaxy-s4-weer-widget-3d

Reacties

 1. Bryan zegt:

  TILBURG BRABANT

 2. Marrjon zegt:

  Hij kan mijn locatie niet vinden? Ook niet als ik op zoeken druk.

 3. Cor H. zegt:

  Die update van Android 4.4 heb ik gedaan. Maar helaas!!!!
  De klok is nog steeds gestopt!

 4. hallo
  ik zit met het probleem dat mijn weer widget alleen de tijd laat zien,
  dus niet het weer.heb alles al geprobeerd om het goed te krijgen. lukt me niet.
  weet iemand wat er mis is?
  bvd

Laat wat van je horen

*