360 Photo: 60 megapixel panorama foto’s maken met de Samsung Galaxy S4

Een paar weken vóór de onthulling van de Samsung Galaxy S4 dook het nieuws op dat het toestel in staat zou zijn om 360 graden panorama foto’s te maken. Deze feature, toen nog Samsung Orb genaamd, duikt nu op onder de naam 360 Photo.

samsung-galaxy-s4-panorama

35 megapixel panorama opname met nog niet geoptimaliseerde software (klik voor groot)

Natuurlijk is er niets nieuws aan het maken van panorama foto’s met je smartphone – ieder zichzelf respecterend toptoestel kan dit al sinds. En ook het maken van 360 graden panorama’s is al mogelijk op smartphones die op Android 4.2 draaien (lees: de Nexus 4). Maar de combinatie van 360 graden panorama opnames en de – zoals blijkt uitstekende – 13 megapixel camera van de Samsung Galaxy S4 is heel aardig: je kunt 60 megapixel foto’s maken die jouw volledige omgeving tonen.

Wat ook leuk is, is dat deze feature nú al in de verschillende testtoestellen is ingebakken die her en der circuleren. Eerder nog leek de mogelijkheid pas op een later tijdstip – door middel van een software update – naar de Galaxy S4 te gaan komen. Wél lijkt de software van 360 Photo nog niet helemaal geoptimaliseerd te zijn, dus voor representatieve testopnames moeten we nog even wachten tot het toestel over een week of vier écht in de winkels ligt.

(via)

Laat wat van je horen

*