Samsung Galaxy S4 geruchten in een notedop (+de beste wensen!)

Dat was het alweer: 2012 zit er zo goed als op, en gelukkig bleek 21 december prima te overleven. En dat is maar goed ook, want de Samsung Galaxy S4 komt eraan! Tenminste, daar kan iedereen inmiddels met een gerust hart vanuit gaan. Wat weten we aan de vooravond van 2013 eigenlijk over de Galaxy S4? En wat denken we te weten? (tl;dr? zie de opsomming onderaan!)

 

samsung-galaxy-s4-recap

 

De geruchtenmolen rond de Galaxy S4 kwam eigenlijk pas de laatste twee maanden écht goed op gang, maar het was al begin september dat ik voor het eerst informatie over het bestaan van het toestel las. Daarna ging het echter hard, en inmiddels valt er dus met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat de S4 over een 1080p full HD Amoled display met een diagonaal van 4,99 inch zal beschikken. Het gaat hier dan om een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, en een ontzettende hoge pixeldichtheid van rond de 440 pixels per inch. Met andere woorden: pas op met lezen want het beeld is onzettend scherp (jaja, een flauwe woordgrap).

Binnenin het toestel klopt waarschijnlijk een quadcore hart in de vorm van een ARM Cortex A15 SoC, mogelijk bijgestaan door vier Cortex A7 rekenkernen die het lichte werk kunnen opknappen terwijl de batterij gespaard wordt. Als dit laatste klopt is de Galaxy S4 het eerste toestel met een zogeheten big.LITTLE‘ processor.

 

samsung-galaxy-s4-big-little-octo-core

De big.LITTLE processor: twee keer vier kernen voor extreme snelheid én energiezuinigheid

 

Ook op cameragebied lijkt Samsung met de Galaxy S4 een aardige stap voorwaarts te willen maken. Waar de Galaxy S3 het nog bij een ‘conservatieve’ acht megapixel resolutie hield, duiden een aantal geruchten erop dat de S4 met een 12 of maarliefst 13 megapixel camera zal komen. Nou weet jij net zo goed als ik dat het aantal megapixels natuurlijk helemaal niets zegt over de kwaliteit van de foto’s die een camera maakt. Maar als de kwaliteit mínstens gelijkwaardig is als de camera van de Galaxy S3 maar dan met een hogere resolutie hoor je mij absoluut niet klagen. Echt niet!

Qua software verwacht ik weinig grote verrassingen: Android versie 4.2 of 5.0 zal aanwezig zijn, evenals een nieuwe versie van Samsung’s eigen Nature UX interface.

Er wordt natuurlijk ook druk gespeculeerd over de datum waarop Samsung de S4 zal onthullen en op de markt gaat brengen. De meest geloofwaardige geruchten hebben het op dit moment over een onthulling rond april of mei, waarna het toestel vanaf eind mei te koop zal zijn… voor een prijs die – denk ik – zo rond de introductieprijs van de Galaxy S3 zal liggen: in het begin ongeveer 600 euro (los, zonder abonnement).

 

samsung-galaxy-s4-onbreekbaar-scherm

Het onbreekbare Youm scherm: zou mooi zijn, maar de kans is erg klein

 

Tot zover de geruchten waarover enige zekerheid lijkt te bestaan (of waarover iedereen het wel eens is dat ze realistisch zijn). Daarnaast fladderen er natuurlijk nog allerlei minder zekere roddels door telefoonland. Zo bestaat er een (kleine) kans dat de Galaxy S4 met een S Pen stylus is uitgerust, of dat het scherm onbreekbaar is. En hoewel ik zelf niet denk het zal gebeuren, zijn er genoeg hardnekkige geruchten over een onthulling in februari.

Voor nu wens ik je in ieder geval namens SamsungGalaxyS4.nl een fantastische jaarwisseling, en tot volgend jaar!

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond de Samsung Galaxy S4? Volg ons dan op Facebook, Google+ of Twitter! Je kunt je rechtsbovenaan op deze pagina zelfs inschrijven voor onze notificatie service – je ontvangt dan een bericht zodra de Galaxy S4 daadwerkelijk te koop is.

De Samsung Galaxy S4 op een rijtje:

  • 4,99 inch Super Amoled full HD display (1920 x 1080 pixels, 441 ppi)
  • ARM Cortex A15 quadcore processor (evt. big.LITTLE)
  • 12 of 13 megapixel camera
  • Android 4.2 of 5.0
  • Onthulling: april/mei
  • Release: mei
  • Kleine kans op: S Pen stylus, onbreekbaar scherm

 

Laat wat van je horen

*