10 miljoen stuks per maand – de ‘target’ van de Samsung Galaxy S4

Als je dacht dat de Samsung Galaxy S3 al over de toonbank vloog als een warm broodje, dan heb je nog niet gehoord van Samsung’s plannen met de Galaxy S4. Volgens geruchten heeft Samsung bij de leveranciers van onderdelen die ze niet zelf maakt voor de Galaxy S4 10 miljoen stuks per maand besteld.

verkoop-galaxy-s4-10-miljoen-per-maand

Al met al een indrukwekkend aantal dus. Maar het bericht is redelijk vaag: 10 miljoen per maand, gedurende hoeveel maanden? De eerste maand? De eerste drie? Het eerste jaar?

Kijk, om te voorspellen dat de Galaxy S4 een verkoopsucces zal worden hoef je geen Einstein te heten. Iedere Galaxy S generatie verkocht minstens twee keer zo goed als de voorgaande. En omdat er van de S3 in acht maanden tijd zo’n 40 miljoen over te toonbank gingen, zou je kunnen verwachten dat er in eenzelfde periode zo’n 80 miljoen Galaxy S4’s verkocht zullen worden. En hé, dat zijn er dan zo’n 10 miljoen per maand.

Aan de andere kant: dit soort voorspellingen berusten uiteraard volledig op het staren in een glazen bol. Het kunnen er net zo goed minder worden. Of meer. Of véél meer.

Het valt me niet, mee ik denk dat ik maar eens rustig afwacht.

(via)

Reacties

  1. Richardo1992 zegt:

    Als in dit bericht niet eens weet over welke onderdelen het gaat, dan zou het dus ook kunnen zijn dat het over de schroefjes gaat waarvan het in elk toestel 10 zitten.
    Dan is het aantal een stuk minder indrukwekkend.

Laat wat van je horen

*